A népszerű 223M sorsáról jövő ősszel dönt a BKK Zrt

A népszerű 223M sorsáról jövő ősszel dönt a BKK Zrt. Végre Pesterzsébet Önkormányzata és a Polgármester is támogatja, hogy a 223M jelű autóbuszjárat az M3 metró felújításának befejezését követően is közlekedjen. A hivatal emiatt meg is kereste a BKK Zrt-t.

Dodonai választ kapott a hivatal: egyelőre úgy tűnik az eddigi BKK felmérések, lakossági kérések, levelek, társadalmi egyeztetések sem győzték meg őket, hogy a járat népszerű és szükség van rá és további felméréseket végeznek. A metrópótlás befejezését követően 2022. III. negyedévében várható erről érdemi tájékoztatás.

A BKK Zrt. tájékoztatása egyéb ügyekben érdemi új információkkal nem szolgált, de azért érdemes összegezni:

  • A metrófelújítás következő ütemében, 2022. tavaszától az M3-as metró Kőbánya-Kispest felől már a Kálvin térig fog utasokat szállítani, ezáltal a belváros közvetlenül elérhetővé válik a dél-pesti lakóterületek felől.
  • A teljes metróvonal forgalomba helyezése 2023. első negyedévében várható, mely időpontig az alternatív eljutást biztosító buszjáratok – így a 223M jelű is – változatlanul, a jelenlegi útvonalon fog közlekedni.

Az M3 felújítása a kellemetlenségek mellett néhány fontos előrelépést, fejlesztést is hozott a kerületnek:

  • vonattal jutunk be a belvárosba
  • a 223M új buszjárata gyorsan és átszállás nélkül segíti a bejutást a Boráros térre
  • a villamospályák átépítése, s a ferencvárosi átvezetésnek köszönhetően megnyílt a lehetősége a pesterzsébeti villamosvonalak és a 2-es villamos villamosvonal összekötésének, aminek köszönhetően átszállás nélkül juthatunk majd el egészen a Jászai Mari térig.

Ahhoz, hogy könnyebben, gyorsabban és kényelmesebben tudjunk közlekedni azonban további lépések szükségesek:

  • ki kell harcolnunk a 223M vonal és a 23-as buszjáratok felülvizsgálatát és azt a lehető leghatékonyabbá kell tenni
  • sűríteni kell csúcsidőben a vonatot
  • 2022 tavaszáig ki kell dolgozni és fel kell mérni az új pesterzsébeti villamos vonalát, mekkora és milyen igény lenne rá.

2 hozzászólás “A népszerű 223M sorsáról jövő ősszel dönt a BKK Zrt” bejegyzéshez

  1. A Pesterzsébeti villamosnak akkor van értelme, ha a városközpontot eléri és nem kerul a hurokban feleslegesen. A 223m jó lenne, ha megmaradna, mivel tényleg bevált és hasznos járat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük