Idén is a Kosuti a „Legvirágosabb Főutca”

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által felajánlott „Legvirágosabb Főutca” címmel járó oklevet és díjat kapott Pesterzsébet főutcája a Kosuti (Kossuth Lajos utca).

Az elismerés szerint a szakmai zsűri az ország összes főutcája közül immár harmadik alkalommal találta a legvirágosabbnak Pesterzsébet sétálóutcáját

A Zsűri véleménye szerint:

A Kossuth Lajos utca a kerület belső útvonala, valóban a kerület központi útja, amely két főútvonalat köt össze. Az utca középső szakasza sétálóutca, gépjárműforgalomtól elzárt terület, amivel kevés kerület dicsekedhet. Nagyon szép, valódi főutca.  A zöldfelület fenntartás színvonala méltó egy nagyvárosi kerület központjához. Minden szakaszán kiváló minőségű növények, rózsák, sövények, egynyári növények találhatóak. A fű pázsit minőségű és hatású, az évelő növények, a rózsák, az egynyári növények is megfelelő helyen és mennyiségben, minőségben találhatók. Az összeállításoknál az egynyári növények nagyon dekoratívak, igényesek, változatosak. Különösen szépek a rózsák, és ami nagyon fontos, a biodiverzitás is érezhető a virágágyásokon. A sövények megfelelően alacsonyan tartottak, térelhatárolóként kiválóan működnek. A járófelület, a burkolat is szép és jó minőségű. A különösen szép szobrok egyedi arculatot adnak a kerületnek. Az egész útszakaszon, a főutcán látszik, hogy gondos kezek kiváló munkát végeznek a fenntartás folyamán is.” Ennek alapján kapta meg Pesterzsébet a „Legvirágosabb Főutca” tematikus díjat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük