Panaszkodtak a lakók: áthelyezik a szelektív szigetet a Tátra téri piacnál

A kormány egyik fontos intézkedése volt a hulladékgazdálkodás államosításának, központosításának megkezdése, ez jelentős áremelkedést jelentett a vállalkozásoknak, s komoly visszalépést hozott a szelektív hulladékok elszállítása kapcsán.

Ennek is köszönhető, hogy évről évre egyre több panasz érkezik a szelektív szigetek állapota miatt. A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság negyedévente vizsgálja felül a szigetek állapotát és próbál újabb és újabb javaslatokkal élni.

A múlt héten a Tátra téri piac melletti üveggyűjtőkkel kapcsolatos lakossági panasz és petíció kapcsán hozott döntést. Szőnyi Attila körzetes képviselő felmérése szerint egyrészt használják a környező a lakók közül és ők fontosnak is tartják, hogy megmaradjon másrészt a környező házakban az üvegtörés miatti éjszakai zaj sok lakót zavar. Ők aláírást is gyűjtöttek, és el is hozták nekem.

Ki is mentem személyesen megnézni az adott területet és javaslatokat készítettem az áthelyezésről, eredeti helyszínen tartásáról vagy az esetleges megszüntetéséről.

A bizottság pedig a sziget áthelyezéséről döntött: a Tátra téri piac mellett található szelektív sziget áthelyezését javasolta az INTEGRIT-XX Városüzemeltetési-, Szervező-, Fejlesztő- és Szolgáltató Kft. hulladéktárolói számára elkerített Tátra téri helyszínre, amennyiben az FKF részéről is megfelelő a tárolók elhelyezése.

Valamint az együttélés szabályait segítő táblák kihelyezését kértük az adott sziget köré, melyben kérjük a lakosságot, hogy 22 óra 06 óra között a zajszennyezés elkerülése érdekében üveget ne helyezzenek el a tárolóban. (Ez utóbbi megoldást több kerület is használja több kevesebb sikerrel, s a várhatón jövőre elkészülő zajvédelemmel foglalkozó rendelettel összhangba is hozható.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük