Dunai-sétány: meghatározatlan ideig zárva

Pesterzsébet egyik legjobban várt beruházásának, a Duna-parti sétánynak az átadását (melyet eredetileg szeptemberre, majd októberre, két hete pedig december 15-re ígértek) az Önkormányzat meghatározatlan időre elhalasztotta.

Szeptember 27-én tartott egy utolsó, az akkor ígéretek szerint október elsején kezdődő műszaki átadás előtti bejárást a képviselőtestület.

Már akkor tamáskodtam, hogy 4 nap múlva valóban megkezdődhet-e a műszaki átadás folyamata hiszen bármerre néztünk félkész stégek, utak, balesetveszélyes játszóeszközök, kapkodva elültetett, egy hét alatt lombkoronát vesztett fák, meg sem kezdett földmunkák, fordítva felhelyezett sakkasztalok fogadtak minket.

Nem is beszélve arról, hogy az úszóművek még el sem készültek, a középső – a strand és a hotel között elhelyezkedő – új feljárónak még az engedélyeztetése is folyamatban volt, s közel s távol nem látszott mikorra készül el.  

Akkor azonban mindenki megnyugtatta a képviselőket, hogy semmi baj, az adott sétánylejáró ugyan nem épül meg, az adott stégek sem lesznek kihelyezve, ami nem is baj hiszen télre amúgy is beszednék őket. S a Duna alacsony vízállására tekintettel az úszóművek leszállítása amúgy sem lehetséges, mert a vízi szállításhoz szükséges minimális hivatalos vízszint nem biztosított. De az volt az állítás, hogy 2021. szeptember 30-ra a sétány, a játszótér, a tájépítészet, az öntözőberendezés és a közvilágítás maradéktalanul elkészül, a parkbútorok kihelyezésre kerülnek, s így semmi akadálya nem lesz egy részleges nyitásnak: (játszótér, fittpark, alsó sétány).

A Patyomkin bejáráson tett ígéreteket azonban láthatóan egyik fél sem vette komolyan, hiszen 4 nap múlva mégsem kezdték meg a műszaki átadás-átvételt, s így a hivatalos hibalista felvétele sem kezdődött meg.

Az átadás-átvételt 2021. november 30-ra csúsztatták és majd csak onnan kezdődik a hibalista felvétele, azok kijavítása. A módosított határidő lejártát követően érvényesíthető csak kötbér a vállalkozó hibájából eredő késedelemre, illetve a hibás teljesítés esetére.

A sok rossz hír után: az engedélyeztetések rendben zajlanak (játszótér, fitt-park, és a stégek).

A hivatalos tájékoztató:

Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok!

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a kivitelezési határidő meghosszabbítására tekintettel  a Dunai-sétány az eredetileg tervezetthez képest későbbi időpontban kerül megnyitásra. A sétány mellett található játszótér, FITT park és az úszóművek használatba vétele kizárólag a vonatkozó tanúsítványok és hatósági engedélyek beszerzését követően történhet meg, mely eljárások folyamatban vannak.

Számunkra is fontos, hogy a lakosság minél szélesebb körben és minél hamarabb birtokba tudja venni a területet, azonban a fent említett létesítmény engedélyek nélküli megnyitására nincs lehetőségünk.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a terület munkaterület, melynek használata nem engedélyezett, így az esetleges jogosulatlan használat során bekövetkezett balesetekért, károkért sem a kivitelező, sem az Önkormányzat nem tud felelősséget vállalni.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket! A sétány nyitásának időpontjáról az Önkormányzat honlapján, valamint hirdetőtáblán fogunk tájékoztatást adni az érdeklődők részére.

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

Egy hozzászólás “Dunai-sétány: meghatározatlan ideig zárva” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük