Kedvezményes zöldhulladék-gyűjtő zsák vásárlási lehetőség Pesterzsébeten

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság Fekete Katalin képviselőtársam javaslatára kedvezményes áron biztosít zöldhulladékgyűjtő zsákokat Pesterzsébet lakóinak.

A lakososok az alábbi feltételekkel tudják megvenni kedvezményes 100 Ft-os áron a zsákokat:

  • Kedvezményes zöldhulladék-gyűjtő zsák vásárlásában kizárólag Pesterzsébeten élő lakos részesülhet.
  • A kedvezményes zsákok a Szociális Foglalkoztató (1201 Bp. Baross u. 91-95.) telephelyén vásárolhatóak meg (telefon: +36 1 285 8474, email: foglalkoztatas@foglalkoztatohusz.hu , honlap: http://www.foglalkoztatohusz.hu/)
  • Vásárláskor lakcímkártya felmutatásával igazolni kell, hogy a vásárló kerületben élő személy.
  • Egy alkalommal, egyazon ingatlanra maximum 5 db kedvezményes zsákot lehet megvásárolni.
  • Az akció a készlet erejéig tart.

A határozatot ma aláírtam, a zsákokat pedig már megrendelte a Szociális Foglalkoztató, így remélem a jövő héttől elérhetőek a zsákok, s megkezdődik a kedvezményes áron történő értékesítés.

Javaslatunkra levelet ír a hivatal az FKF Zrt-nek, hogy a klímaváltozás hatásai miatt a december 3-i elszállítási határidőt nyújtsák el, amennyiben az időjárás engedi a komposztálást. Tapasztalatunk szerint a december 3-i határidő ugyanis korán van, mivel még bőven van lombhullás december elején is. Ha a normál szeméttel együtt kerül elszállításra, akkor pedig nem a komposztálóba kerül.

121/2021. (X. 20.) KVB. határozat:

Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága úgy dönt, hogy
I.          elfogadja, hogy kedvezményes zöldhulladék-gyűjtő zsák vásárlásban kizárólag Pesterzsébeten élő lakos, Önkormányzat által fenntartott közintézmény, és társasház részesülhet. 
II.        elfogadja, hogy a Pesterzsébeten élő lakosok ingatlanonként 5 db kedvezményes zsákot vásárolhatnak.  
III.       elfogadja, hogy az Önkormányzat által fenntartott intézményeink, valamint Pesterzsébet társasházai alkalmanként 15 db kedvezményes zsákot vásárolhatnak.  
IV.       elfogadja, hogy a zöldhulladék-gyűjtő zsák javasolt eladási ár bruttó 100 Ft/db (azaz nettó 79,- Ft + 21,- Ft ÁFA) amely a kedvezményes eladási ár az eredeti ár 42,553 %-a.
V.        elfogadja, hogy a lakossági akció a zöldhulladék-gyűjtő zsákok készlet erejéig tart. 
VI.       felkéri a Bizottság elnökét, hogy a lakossági akció lebonyolítása érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg.” 

Felelős: Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke
Határidő: adott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük