Kitakarított a BKV a HÉV sínek mentén

Újabb illegális lerakót számoltunk fel a kerületben, újabb része lett tisztább és rendezettebb Pesterzsébetnek: most a HÉV vonalát takarította ki a BKV Zrt. a kezdeményezésünkre. De nem állunk meg, folytatjuk a munkát: sajnos illegális hulladéklerakó és szemét maradt így is elég a kerületben. (Nem messze az adott területtől, a TTL és a vasúti sínek mellett például patkányok ugrálnak a szeméthalmok között, a héten ennek a megtisztítását kezdjük meg intézni.)

A múlt hónapban végigjártam a H6-os HÉV vonalának Pesterzsébeti részét, akkor jelent meg ugyanis a Magyar Közlönyben a Kormány 1054/2016 (II. 15.) Korm. határozata, amely nem állít mást, minthogy a Balázs Mór Terv alapján teljesen átalakítják a HÉV vonalát az Olimpia Pályázathoz igazodva. S ha már arra jártam fotóztam néhány illegális szemétlerakót. A testületi ülésen jeleztem a problémát, a hivatal pedig felszólította a BKK-t a terület rendezésére.

Tisztelt Üzemeltető!

Tájékoztatom, hogy bejelentés érkezett Önkormányzatunkhoz, mely szerint a Ráckevei hév Budapest XX. kerületi szakaszán a 170196 hrsz-ú terület Határ út felőli oldalán illegálisan lerakott hulladék található. 
Kérjük szíveskedjenek kivizsgálni  a bejelentésben foglaltakat és intézkedni a hulladék elszállítása érdekében. 

Tisztelettel:
Dr. Varga Mariann 
osztályvezető

 Megérkezett a BKK Zrt. válasza: kitakarították a HÉV vonalát.

20160321_103945.jpg

Tárgy: tájékoztatás

Társaságunkhoz 2016. február 18-án elektronikus levelét továbbítottuk a BKV Zrt. részére az érdemi vizsgálat érdekében. Szolgáltatónk válasza alapján tájékoztatjuk, hogy a Ráckevei hév XX. kerületi szakaszán, a 170196 helyrajzi számú terület Határ út felőli oldalán a darabos szemét összeszedése 2016. március 4-én megtörtént.

 Budapest, 2016. március 18.

Nagyon köszönöm Sződi Réka környezetvédelmi ügyintézőnek és a hivatalnak a segítséget!

Jelentsd be az illegális hulladéktelepeket nekünk, mi segítünk, hogy eltűnjön! 

A környezet értékeinek és a lakosság egészségének megvédése az állam felelősségi körébe tartozik. Az egészséges környezethez való alkotmányos jog biztosítása a hatályos alaptörvény és a vonatkozó alkotmánybírósági határozatok szerint is az állam alkotmányos kötelezettsége, amelynek nem tesz eleget.

Ezért indítottuk el a gazdátlan vegyibombák felszámolása céljából a veszélyes hulladék bejelentő oldalt. Vállaljuk, hogy a bejelentéseitek alapján utánajárunk bárhol is található az országban, majd kezdeményezzük és nyomon követjük az államnál az egészség- és környezetkárosító méreglerakatok felszámolását.

Küldd el nekünk az űrlap segítségével az információkat az illegális hulladéklerakatokról, hogy együtt tegyünk egy szebb, egészségesebb, élhetőbb világért! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük