STOP PEDOFÍLIA!

A Közösen Pesterzsébetért képviselői csoport szerint kiskorúakat kényszeríteni arra, hogy hallgassanak az őket ért erőszakról olyan bűn, ami nem érdemel kegyelmet!

Gyermekvédelmi határozatban állt ki a pesterzsébeti képviselőtestület a gyermekek jogaiért, de a fővárosi kormánypárti politikusok felelősségének vizsgálatát is fontosnak tartjuk és ennek eredményéről be is számoltatjuk Szabados Ákost, Pesterzsébet polgármesterét.

2016 márciusában fogadta el a „STOP PEDOFÍLIA!” határozatot Pesterzsébet Önkormányzatának képviselőtestülete. Az apropót akkor az adta, hogy a pesterzsébeti Fidesz legalizálta volna a politikai pedofíliát, sőt a karácsonyi ajándékozás időszakában hagyományt is teremtett volna belőle.  8 éve Pesterzsébet példát mutatott a többieknek: képviselői nemet mondtak arra, hogy biodíszletként gyermekeket használjanak fel politikai álláspontjuk vagy tevékenységük népszerűsítésére és erre szólítottuk fel politikustársainkat is. Nem kívánják az oktatási és nevelési intézményeket eszközként felhasználni nézeteik terjesztésére, népszerűségük növelésére.

Most ismét foglalkoznunk kellett a gyermekvédelemmel kerületi és fővárosi szinten egyaránt. A kerületi FIDESZ frakciójának, vezetésének és a kerület fővárosi képviselőjének is tisztázniuk kell szerepüket és kiállniuk a nyilvánosság elé: elítélik és nem felmentik az ügyben érintetteket, legyenek azok akár fővárosi képviselők, református lelkészek vagy a kormány tagjai. Sajnos a testületi ülésen ezt az érintett fideszes politikusok egyelőre nem tették meg, sőt a kormánypártok politikai felelősségét mosdató gondolatokat fogalmaztak meg, de a vita után kezdő lépésként végül ők is megszavazták az ellenzék javaslatát a tényfeltárásról. Az irány jó, s nagyon reméljük, később a politikai és erkölcsi felelősséget is vállalni fogják.

Áltevékenység és propaganda helyett ugyanis valódi megoldásokra van szükség. Teljes körű kivizsgálásra, a tanulságok szakmai levonására, megerősített gyermekvédelemre, ami a szakszolgálatok és dolgozóinak megfelelő finanszírozását és fejlesztését jelenti. A kiskorúak abúzusa elleni védelem, a köznevelési törvény betartatása és a diákok, gyermekek, szülők jogainak védelme mindenekelőtt az intézményvezetők, intézményi dolgozók, a pedagógusok és nevelők munkája önkormányzati szinten, de mindannyiunk felelőssége. Nekünk kerületi politikusoknak kötelezettségünk, hogy ne várjunk a pedofilmentő kormányzatra, hanem vizsgáljuk meg a kerületi gyermekvédelmet. s ha a rendszer kerületi szinten hibákat tartalmaz, akkor közösen kell megoldanunk azokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük