Kérdőív kerékpártárolók pályázatához

Nyílt pályázatot hirdetett a Fővárosi Önkormányzat fedett, zárható kerékpártárolók beszerzésére és üzemeltetésére, hogy segítse a biztonságos kerékpártárolást olyan társasházi, lakótelepi környezetben, ahol ez közös tárolóhelyiség hiányában nem, vagy csak korlátozottan lehetséges.

közösségi költségvetésben budapestiek javaslata és szavazatai alapján egy olyan pilot program indulhat, ami megalapozhatja a nyugat-európai nagyvárosokban már elterjedt kerékpárparkolási megoldást, ezzel is segítve, hogy még többen választhassák az olcsó, környezetbarát és egészséges kerékpáros közlekedést vagy sportot. A kerületek március 1-ig pályázhatnak a vissza nem térítendő támogatásra.

Első körben felmértem, milyen a fogadtatása Pesterzsébeten a kezdeményezésnek. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a felmérés első ütemében!

Egyrészt a beérkezett válaszok szerint nem ez a legfontosabb zöld fejlesztési lehetőség a kerületben, így nem élvez előnyt más fontosabb projektekkel szemben, másrészt a Pesterzsébeti lakótelepen a szűkös kerékpártárolási lehetőségek miatt többen igénybe vennék.

A projekt kevés költséget jelentene a kerületnek, s az üzemeltetése pedig megoldható lenne a kerület vagyonkezelőjével közösen. Így nem vonna el érdemi forrásokat, emiatt folytatjuk a felmérést, hamarosan kirakunk egy kérdőívet, hogy a lakótelep mely részén lenne erre jelentkező, s igényelne itt tárolót.

A pályázatot ugyanis csak akkor érdemes benyújtanunk, ha valódi igény van rá. Ezért a pályázatot akkor nyújtjuk be, ha egy adott közösségből (közeli társasházak) összejön egy 4-8 fős bérlőközösség.

Kérjük, hogy akik részt vennének a projektben, azok adják meg az utca házszámot és elérhetőséget is!

Kattintson ide, vagy töltse ki a blogon: https://forms.gle/s8HwYESXWeYSNxZX7

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük