Búcsú a pesterzsébeti vasúttól

Kérésemre tegnap kitakarították a Pesterzsébeti Vasútállomást, üröm az örömben, hogy május elsején 3-6 évre elköszön a pesterzsébeti vasút.

Évtizedes cicaharcunk utolsó fordulója zárult le tegnap a MÁV-val, minden tavasszal elönti a szemét a vasútállomást.

Az első években kénytelenek voltunk mi kitakarítani helyettük:

Majd sikerült elérni, hogy az akciónkra válaszul megtegyék ők:

Ma már korrekten az első kérésre, bejelentésre rendezik a problémát:

Tisztelt Képviselő Úr!                                            

Rendkívül fontosak számunkra Utasaink érdekeit, elvárásait, illetve véleményét képviselni leginkább hivatott önkormányzatoktól, megválasztott tisztviselőktől érkező jelzések, ezért köszönettel vettük a Társaságunk felé továbbított, építő szándékú levelét.

Bejelentése kapcsán tájékoztatjuk, hogy a vasúti infrastruktúrát kezelő MÁV Zrt. tájékoztatása szerint Pesterzsébet vasúti megállóhelyen a jelzett terület takarítása 2022. április 19-én megtörtént. Köszönjük, hogy a problémára felhívta figyelmünket.

Építő jellegű megkeresését ismételten köszönve, kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

Sajnos azonban, úgy tűnik ez volt az utolsó takarítás, május elsején ugyanis – a MÁV előzetes ígéreteit sem betartva a Soroksár-Keleti vonal ideiglenes megtartásáról – az érintet települések önkormányzatainak hallgatása mellett, május elsején a Pesterzsébeti Vasútállomás bezár és 3-6 év múlva, majd esetleg máshol újra felépül, addig Pesterzsébet és az agglomeráció gyors és kényelmes kötöttpályás közlekedése leáll.

Érdemi pótlásáról pedig egyelőre senki nem gondoskodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük