Győztek a Duna-part megnyitásának támogatói: decemberben dönthet a testület a folytatásról

Győztek a demokraták Pesterzsébeten! A FIDESZ ugyan még mindig nem támogatta a javaslatot, de visszatért az esély a teljes Duna-part megnyitására.

Augusztusban még a kissé túlárazott (s furcsára sikeredett, komoly aggályokat felvető „közösségi tervezéssel” megbolondított) Tér-Köz pályázatra elkészült tervek az eredeti elképzeléseknél jóval magasabb költségvetési igényei, s a drasztikusan lecsökkentett fővárosi támogatás miatt az első ütemben csupán a part kétharmadának megépítéséről döntött a képviselő-testület.

Akkor komoly vita után leszavazta a többség a javaslatomat (nem kapta meg a kellő számú támogatást), hogy ennek ellenére kötelezzük el magunkat a teljes partszakasz megnyitására, kérjünk érdemi tájékoztatást milyen módon folytatható a munka, s vizsgáljuk meg milyen minőségben, milyen ütemben folytatható az első ütem lezárultához képest. A hivatal ugyanis szokás szerint titkolózott, nem szerette volna ehhez kiadni a szükséges számításokat, felméréseket, s valamiért erre a képviselők többsége akkor az áldását adta.

Egy hónap elég volt arra, hogy az augusztusban még másként szavazó demokrata képviselők is meggondolják magukat, így a kormánypártiak egyedül maradtak azzal az elképzelésükkel, hogy a Duna-part zárva maradjon és ne vehessék birtokba az itt élők.

Az elfogadott határozat:

Pesterzsébet képviselő-testülete elkötelezett abban, Pesterzsébet teljes partszakaszát megnyissa.

I.                 Felkéri a polgármestert, hogy készítsen egy tájékoztatást arról, hogy a közösségi tervezés során a lakosság által tárgyalt és támogatott tervek, javaslatok közül milyen fejlesztések valósulnak meg és milyenek maradnak ki a 2020. augusztusi döntés szerint megindított első ütem során.
II.                Felkéri a polgármestert, hogy a decemberi ülésre készítsen előterjesztést, hogy a hiányzó – a közösségi kerttől Soroksárig terjedő – szakaszra is készítsen alternatívákat, annak költségvetési költségvetési javaslatával. illetve egy ahhoz tartozó ütemezéssel
a.      az első ütemterv szerinti minőségű sétány alakítására,
b.      balesetmentes közlekedést és világítást biztosító fejlesztésre,
c.      balesetmentes közlekedést biztosító fejlesztésre.

Az előterjesztés benyújtói:

  • Csaszny Márton
  • Ettvel Zoltán
  • Fekete Katalin
  • Juhák Tamás
  • Kellner Katalin
  • Mach Péter
  • Nemes László
  • Nemesné Judit
  • Somodi Klára
  • Szőnyi Attila

Külön köszönöm az eddig a teljes partszakasz megnyitását ellenző vagy hosszan elnyújtani kívánó ellenzéki képviselőtársaimnak, hogy hagyták magukat meggyőzni: a Duna-part mindannyiunké!

Remélem decemberben sikerül olyan döntést hoznunk, – s találunk költségvetési forrást arra- hogy a munka folytatódhasson és a teljes pesterzsébeti szakasz átjárhatóvá válhasson, hogy a strandról vagy a játszótérről érkezők a parton is eljuthassanak akár a Halas Gusztihoz, vagy folytathassák sétájukat egészen a Molnár-szigetig.

A nem akarásnak ugyanis nyögés a vége, a cselekvésnek pedig egy mindenki számára használható, napközben nyitott Duna-part, egy élhetőbb, zöldebb Pesterzsébet!

2 hozzászólás “Győztek a Duna-part megnyitásának támogatói: decemberben dönthet a testület a folytatásról” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük