Az óvodák és bölcsődék nyári zárva tartása

Kezdődhet a nyári össznépi gyermek cserebere szervezése – nyilvánosságra hozták az óvodák és bölcsődék nyári zárva tartását.

  • Ki mikor vigyáz a gyerekekre?
  • Miikor jönnek a nagyszülők, bébiszitterek?
  • Mikor mennek táborba, vidékre a a nagynénihez, nagybácsihoz, s mikor költöznek a barátokhoz?

2015-09-22_otthon-apaval.jpgAz Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság döntött az óvodák és bölcsődék nyári zárva tartásáról. Az óvoda nyári zárva tartásáról legkésőbb február tizenötödikéig, a nevelés nélküli munkanapokról legalább hét nappal a zárva tartást megelőzően kell a szülőket tájékoztatni. Így a nem pesterzsébeti olvasóimnak is érdemes lassan érdeklődni az intézményekben róla, soha sem elég korai megtudni mikorra kell a szabadságokat kikérni, átsorolni, kikönyörögni, kizsarolni, kisírni…

Az iskolai nyári szünet alatt jelentősen lecsökken az óvodás gyermekek létszáma is, megkezdődik ugyanis az összszülői nyári társasjáték. Az iskolák utolsó tanítási napja ebben az évben június 15. Az óvodák nyári zárva tartását a kerületi óvodák és tagóvodák ezért június 13-tól augusztus 26-ig tervezték a szülők igényeit és a bölcsődék zárva tartását is figyelembe véve.

A nyári zárva tartás 11 hetet jelent, amely felosztásra került az óvodák és tagóvodák között a folyamatos óvodai ellátás figyelembevételével. Az óvodák nyári zárva tartását a mellékelt táblázat tartalmazza.

Amennyiben a szülők óvodai ellátást igényelnének gyermekeik részére a zárva tartás ideje alatt, azt az intézményvezetők a telephelyeken, illetve a közeli óvodákban meg tudják oldani.

gyermekkel_dolgozni.jpg

A bölcsődék nyári zárva tartása:

screenshot_2016-01-28_10_40_12.png

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük