Ezüstmetál cipőtisztítókkal az allergia ellen

Győzött az ipari forradalom: a Fidesz-kormány többek között ezüstmetál cipőtisztító gépekre költötte az állampolgárok által parlagfű mentesítésre felajánlott adóforintokat. Drága mobiltelefonokat, laptopokat és irodaszereket, diplomatatáskát, pogácsát sikerült belőle vásárolni és ezzel is csökkentve hazánkban a pollenkoncentrációt.

BREAKING!!!

Ma délelőtt a Földművelésügyi Minisztérium bejelentette: visszaadja a lenyúlt pénzt arra, amire mi adó fizetők szántuk, parlagfű-mentesítésre.

boot_3.jpgMondhatnánk akár, hogy minden jó ha a vége jó: a tegnapi újsághírek szerint a HVG cikkének köszönhetően a lenyúlt 1%-ból a kormány utólag visszapótolta a hiányzó összeget a tartalékból. Nem baj ellopják majd másképp.

7832-cistic-obuvi-elegance-nature-plus-tresen_1.jpgJövőre ki fog ismét 1%-ról nyilatkozni adóbevallásában ha így költik azt el? Elég probléma az adóhatóság teljes hitelvesztése, vezetőinek kitiltása az USA-ból, a végeláthatatlan mennyiségű korrupciós ügy, az ellenőrizetlen ÁFA és egyéb csalások, Az emberek amúgy sem szívesen fizetnek adót, ha azokat, akik beszedik azt korrupción és lopáson kapják még kevésbé fogják. A kormánynak köszönhetően a béka segge alá fog zuhanni az amúgy sem túl magas adófizetési morál. S hála az újabb botrányuknak most már az 1%-ok felajánlását is a mutyi bűze lengi be.

Már az előző ciklus elejének is egyik legfontosabb ügye volt a kolontári pénzek elköltése, az átláthatatlanság. Itt Pesterzsébeten is városi legendaként él egy többmilliós támogatás érkezése a Pesterzsébet Környezetvédelméért Közalapítvány számlájára. A pénz érkezésének céljáról, a visszautalás okáról azóta sincs semmi információja a kerületi polgároknak, a közalapítvány képviselői nem jelentek meg a tevékenységükről beszámolni az illetékes bizottságoknál így a felmerülő kérdésekre sem érkezett soha érdemi válasz.

Majd jött a naperőműtender országos botránya. 

A tavaly ősz egyik slágertémája pedig ParlagfűPollenNo vs. Vidékfejlesztési Minisztérium per volt. Ez egy közérdekű adatok kiadása iránti per volt a az Szja 1% kiemelt költségvetési előirányzat “Parlagfű mentesítés feladatai” kapcsán befolyt összeg felhasználásáról. A TASZ-nak és a ParlagfűpollenNO társaságnak ugyanis pereskednie kellett az emberek által konkrét célra adott közpénz sorsának megismeréséért. A sikert követő elemzés azonban még a NER-en belül szocializálódott újságíróknak is meglepetést okozott: több kormányhivatalt találtak például, ahol hatosával vették a notepadeket milliós összegért.Bár a gyomnövény miatti terepmunkákhoz nem tűnik praktikusnak, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 92 500 forintért vásárolt bőrből készült diplomatatáskákat, mindjárt tíz darabot. Állítólag olcsó volt.

A parlagfű a legfontosabb közegészségügyi problémák egyike, Magyarországon mintegy 800 000 hektár parlagfűvel fertőzött terület van, és majdnem 2 millió ember szenved évről évre allergiás tünetektől. A kormány a probléma súlyát nem érzékeli, a jövő évi költségvetésben alig 40 millió forintot szán rá, az adózók e célra adott befizetéseit pedig egész másra költi. Szűrésre, megelőzésre, felvilágosításra, parlagfűgyérítésre, vagyis komplex programra lenne szükség, ehelyett csak a mezőgazdasági termelők bírságolása működik (de Mészáros Lőrinc földjein még az sem).

Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem? A KEHI-nek itt kellene vizsgálódnia Norvégia helyett, hiszen a kormányzat pazarolta el és használta fel más célra az emberek megcímkézett adóforintjait. A PM követeli tehát, hogy a KEHI vizsgálja át a Földművelés Minisztériumot, és nevezzenek ki végre kormánybiztost a parlagfű elleni védekezés hatékony elindítása érdekében!

17 hozzászólás “Ezüstmetál cipőtisztítókkal az allergia ellen” bejegyzéshez

  1. Nem a “Fidesz” költötte másra a pénzeket, hanem az MSZP által hátrahagyott apparátus csoportosította át az MSZP-s adóévre (2009) vonatkozóan beszedett adóforintokat az MSZP által hozott szabályok alapján. (Részben az MSZP-s apparátcsikok végkielégítésre.) És valóban, a Fidesz korrigálta most ezt a hibát, megváltoztatta a szabályozást, és visszapótolta az összeget.

  2. Hát az elmúlt nyolcév száz év múlva sem ér véget… Legalább is egyesek fejében. Mert az mindig jó érvnek tünik, hogy ha komcsik loptak, akkor most a fidesznek is szabad!

  3. @Blogger Géza:
    – Ha a rohattmocskoskúrcsánymegalibajnai volt a hibás ezért is, akkor miért kellett perre menniük az infóért?
    – Vajon az elküldött alkalmazottak cipőit fogják pucolni a gépekkel és ők kapták az új telefonokat, stb.?
    – Vida Ildikó is az MSZP által hátrahagyott apparátus tagja? 😉

    Egyelőre nincs több kérdésem bíró úr!

  4. @Bürger: Nem egészen. De manapság másról sem hallani, csak hogy a fidesz lop. Igen, lopnak. De az mszp is lopott, nagyságrendileg ugyanannyit. Ez nem menti fel egyik oldalt sem. De a fenti írásban például miért nincs megemlítve, hogy az mszp-s időkben sem költöttek parlagfűírtásra? Így lenne korrekt.

  5. Nahát! Nem arra költötték, amit ígértek? Ki hitte volna! 😀
    Nevetséges ez az ország, a választóival együtt.

  6. Ez ilyen unortodox módszer. A géppel becipőkrémezik a parlagfüvet, hogy ne szórja a pollent.

  7. @jet set:

    Talán mert egy az előző ciklusban indult közérdekű adatokkal kapcsolatos perről és a megismert információkról szól.

  8. @JT_Biopower: Minden apparátus hajlamos magára költeni a pénzt, ezért kell a körmükre nézni, és megváltoztatni az MSZP-s időkben érvényes szabályt, ami alapján csak úgy átcsoportosíthattak. De mi köze ennek Vida Ildikóhoz? Semmi.

  9. Felfújt dolog ez is.

    Az irodaszerek azért kellettek, mert a parlagfű elleni intézkedés sok irkálással jár.

    A táskák azért kellettek mert a sok iratot valamiben hordozni kell.

    A laptop a terepi munkát könnyíti meg.

    A telefon a terepi munkán lévő elvt.. öööööö… kollégákkal való kapcsolattartáshoz kellett.

    A cipőtisztító meg nagyon foltos, hoszen aki terepen járkál annak a cipőjére nagymennyiségű pollen rakódik és azt le kell tisztítani.

    Nem értem miért kell ezt felfújni. Itt sem történt semmi visszásság!

  10. Majd amikor jövőre nem kapnak egy kanyit sem az 1%-ból akkor majd azt fogják kommunikálni hogy az állampolgárok nem viselik eléggé a szívükön a parlagfű elleni harcot?
    Amúgy a cipőpucoló gép azért kellett hogy a terepmunkát végzők ne hordják be a sarat a minisztériumba?

  11. @oszt jónapot: Elszámoltatás nem lesz, a háttérben ezek megegyeztek, ez köztudomású. Épp ezért kellene az elmúlt 25 év politikusait eltiltani a közélettől és jönne a valódi rendszerváltás. Amíg csak ezekből a szarokból lehet választani, nem lesz változás. Lásd az lmp-t, balfasz banda az is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük