Visszaadja a lenyúlt pénzt a Földművelésügyi Minisztérium

99f385061c3f955637ed81f86333cbe0.pngRohan az idő: még Index blogketrecben az előző írásom arról, hogy a Fidesz-kormány többek között ezüstmetál cipőtisztító gépekre költötte az állampolgárok által parlagfű mentesítésre felajánlott adóforintokat. Drága mobiltelefonokat, laptopokat és irodaszereket, diplomatatáskát, pogácsát sikerült belőle vásárolni és ezzel is csökkentve hazánkban a pollenkoncentrációt.

Ma délelőtt már a Földművelésügyi Minisztérium bejelentette: visszaadja a lenyúlt pénzt arra, amire mi adó fizetők szántuk: parlagfű-mentesítésre.

Még ebben az évben pályázatot ír ki a Földművelésügyi Minisztérium civil szervezeteknek – alapítványoknak és egyesületeknek – parlagfű-mentesítést segítő eszközbeszerzésre.

A pályázati kiírás keretösszege 642 millió forint, ezt az összeget magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1 százalékának felajánlásával parlagfű-mentesítésre szánták. A pályázó civil szervezeteknek közösségi területek parlagfű-mentesítését kell vállalniuk.

(FM Sajtóiroda)

 

Fontos lépést hozott a minisztérium. A PM követelése azonban szerintem ettől még aktuális: 

A KEHI-nek itt kellene vizsgálódnia Norvégia helyett, hiszen a kormányzat pazarolta el és használta fel más célra az emberek megcímkézett adóforintjait. A PM követeli tehát, hogy a KEHI vizsgálja át a Földművelés Minisztériumot, és nevezzenek ki végre kormánybiztost a parlagfű elleni védekezés hatékony elindítása érdekében!

money_tree.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük