Az ígéretek elszálltak, a lomizás és a szemét maradt.

A fideszes fővárosi vezetés nem tartotta be ígéreteit és idén sem változik a lomtalanítás rendszere. Két éve csapják be a választópolgárokat, de a budapestiek semmi változást nem tapasztalnak, hetekre válnak csatatérré utcáink, parkjaink. A lom tele van hasznos anyaggal. Meg lehet találni a módját, hogy a rászoruló emberek ebből úgy tegyenek bevételre szert, hogy a kerület is élhető marad. Nyújtsunk alternatívát a hagyományos lomizás helyett!

Már nagyon unom az üres ígéreteket, élhetőbb várost szeretnék nyár végén, ősz elején is! 

Az FKf Zrt. idén is központi szervezésben kerületenként szervezi a lomtalanítást, ami augusztus végén Pesterzsébeten is megkezdődött. A kormány már két éve megígérte a lomtalanítás átalakítását, az FKF Zrt. pedig tavaly jelentette be, hogy az a harc lesz a végső, és idén telefonos bejelentés után zárt teherautó megy majd a lomért.

lomi 1.jpg

A szó elszállt, az ígéretek el is tűntek a társaság honlapjáról. Így idén sem szűnt meg a kipakolással járó lomizás, a túlzott szemetelés. A lomtalanítás sok bosszúságot okoz, ugyanakkor sok család megélhetését is biztosítja. Jellemző a Fidesz-uralomra, hogy jobb ötlete nem lévén rendészeti eszközökkel akarta megoldani egy környezetvédelmi és egyben szociális problémát. A rossz gazdaságpolitika miatt sajnos egyre többen szorulnak rá a guberálásra és lomizásra. Sok országban terjed az intelligens lomtalanítás módszere. Újrahasználati központokban felújítják a tárgyakat, majd szociális áron értékesítik azokat. A válogatásba, felújításba be lehet vonni a hátrányos helyzetű embereket, így legalább annyi embernek nyújthat megélhetést a lomhulladék, mint amennyi most él belőle.

 

Célzott gyűjtőakciókkal, a hulladékudvarok bővítésével, konténerekkel vagy gyűjtőketrecekkel el lehetne ezt érni. A lom tele van hasznos anyaggal. Meg kell találni a módját, hogy a rászoruló emberek ebből bevételre tegyenek szert, alternatívát nyújthassunk hagyományos lomizás helyett.

 

Egy hozzászólás “Az ígéretek elszálltak, a lomizás és a szemét maradt.” bejegyzéshez

  1. Ebben a közmunka alapú társadalomban igazán bevonhatnák a lomtalanítás lebonyolításába az elöbb megnevezett, a munkanélküliségi statisztika kozmetikázására használt réteget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük