Vajon Orbán Viktor kiköpné?

Vajon Orbán Viktor kiköpné a kólát, ha ő is a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó hetedikes tankönyvéből tanult volna?

Kurzusdöntő irodalomtankönyvre bukkant a Kettős Mérce blog. Alföldi Jenő-Valaczka András: Irodalom 7. osztályos tankönyvének 13. oldalán olvasható: “Bár egyelőre úgy tűnik, ma még nem az igazságosabb társadalom és a kultúra iránti igény érvényesül sok embernél, hanem a fogyasztási szokások átvétele.” Egyesek a CNN-en figyelik a katasztrófákat, követik a világpolitikai eseményeket, Coca Colát isznak, mert az olyan cool. Embertársainkról alkotott véleményünket egyre inkább befolyásolja, hogy trendi-e a foglalkozása, vagyis informatikus-e az illető vagy netán filmrendező.

Magyarország miniszterelnöke kólát iszik és közszereplőként “reklámoz”, munkatársai pedig a CNN hírcsatornát sajtószemlézik folyamatosan. Kormánypárti politikusnak lenni pedig egyáltalán nem trendi.

A kormány évek óta támogatja a távmunkaprogramokat, a kisgyermekes szülők és a megváltozott munkaképességűek visszailleszkedését a munkavilágába. A felnövekvő ifjúság pedig joggal borzad el ettől, hiszen az iskolában tanultak szerint, felismeri ez miként hat a személyes kapcsolatokra.

Most már értem miért ugrottak egymásnak a FIDESZ spin doktorjai, mi az oka a házon belüli leszámolásoknak. Megbukott a NER, alapjaiban törik szét. Hiába fejezték le a köz- és felsőoktatást, államosították és verték szét a tankönyvellátást, ennyi volt, vége.

Komolyra fordítva: minden elismerésem és tiszteletem azoké a pedagógusoké, akik ebben a káoszban is kitartanak, a késve érkező és használhatatlan tankönyvek, az egyre romló körülmények ellenére is magas színvonalon nevelik és oktatják gyermekeinket.

RISZPEKT A HŐSÖKNEK!

2 hozzászólás “Vajon Orbán Viktor kiköpné?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük