Nyáron hangsugárzóvá alakult a pesterzsébeti jégcsarnok, a lakók kérésére zajvédelmet kap

Az elmúlt években az üzemeltetési hibák miatt minden évben az augusztus-szeptember hónapban komoly problémát okozott a Pesterzsébeti Jégcsarnok zajszennyezése.

Idén azonban – részben a klímaváltozás miatt – a hatalmas augusztusi hőség hatására gyakorlatilag nonstop határérték feletti zajjal működtek a kompresszorok.

HA ÉRDEKELNEK PESTERZSÉBET HÍREI, AKKOR IDE VAGY A CIKK MELLETT A BORÍTÉKRA KATTINTVA KÖVESS BE, S MINDEN CIKKRŐL TÁJÉKOZTATÁST KAPSZ!

A hatalmas, jogos lakossági tiltakozás hatására sikerült meggyőznem a Közösen Pesterzsébet képviselőcsoport tagjait, hogy teljesen vegyük ki a három éve a beruházást ígérgető, az önkormányzat döntéseit negligáló polgármester kezéből a jégcsarnok zajvédelmének kérdését, s saját hatáskörben döntsünk majd a beruházásról, legkésőbb a jövő évi költségvetés tervezésekor, s ha szükséges vállaljuk át a költségeit, hogy végre valóban elkészüljön.

Nagyon köszönöm a telefonos zajméréseket és a hangos videót is! Jelentősen segítette, hogy plasztikusan tudjam bemutatni milyen volt augusztusban a Közműhelytelep utcában nyitott ablaknál aludni.

Volt némi csörte globális felmelegedésről annak hatásairól s arról, hogy miért egetverően fontos, hogy – más kerületektől eltérően – Pesterzsébeten nyáron, hőségriadó idején is nyitva tartson a jégcsarnok.

Polgármester Úr önkritikusan jelezte, hogy nem bízik abban, határidőre sikerülhet megvalósítania a testület által rábízott feladatokat, s emiatt a többség kicsit puhábbra módosíttatta az eredeti javaslatomat, de az alábbi döntést fogadtuk el:

  1. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az eredetileg a TAO befagyasztása miatti elmaradt fejlesztés részét képező jégcsarnok melletti zajvédő műtárgyat vagy azt kiváltó egyéb alternatív műszaki megoldást terveztesse meg, s annak terveit és a beruházás költségvetését a képviselőtestület 2024. januári képviselőtestületi ülésére terjessze be.
  2. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy amennyiben forráshiány vagy műszaki okok miatt nem válik biztosította a zajvédelem, akkor 2024. július 1. és augusztus 20. közötti időszakban a jégcsarnok ne kerüljön üzembe helyezésre, ha a napi középhőmérséklet az üzembehelyezést megelőző tíz napban bármikor a három egymást követő napon elérte vagy meghaladta a 25°C-ot.

Ígéret szerint már októberben kijönnek felmérni a lehetőségeket, amikor a döntésektől végre az érdemi fejlesztésig is eljutunk, jelentkezni fogok.

HA ÉRDEKELNEK PESTERZSÉBET HÍREI, AKKOR IDE VAGY A CIKK MELLETT A BORÍTÉKRA KATTINTVA KÖVESS BE, S MINDEN CIKKRŐL TÁJÉKOZTATÁST KAPSZ!

2 hozzászólás “Nyáron hangsugárzóvá alakult a pesterzsébeti jégcsarnok, a lakók kérésére zajvédelmet kap” bejegyzéshez

  1. Ez jól hangzik!
    De nem arról van szó, hogy csak a melegben hangos.
    Tudok küldeni egy tavaly december 17-i felvételt. Amikor működik a jégpálya, akkor ilyen hangos.
    A nyári bezárást a megadott időszakra könnyen ígérték meg, mert a jégpálya minden évben június közepétől zárva van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük