Az emberi élet fontosabb! – Pesterzsébet is megállítja a gyorshajtókat!

„Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád hídon, mert két barom gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolta.” Így kezdte júliusban Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

Azóta a főváros 45 sebességmérő kamera telepítését kezdte meg a rendőrséggel együttműködve – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon még a nyáron.

Keddi döntésével Pesterzsébet Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottsága is úgy döntött, hogy anyagilag is támogatja Budapest XX. kerületében sebességellenőrző dobozok és állandó sebességellenőrző eszköz kihelyezését.

HA ÉRDEKELNEK PESTERZSÉBET HÍREI, AKKOR IDE VAGY A CIKK MELLETT A BORÍTÉKRA KATTINTVA KÖVESS BE, S MINDEN CIKKRŐL TÁJÉKOZTATÁST KAPSZ!

Felkérte a Polgármestert, hogy a doboz kihelyezése érdekében folytasson egyeztetést a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának illetékeseivel a részletek és a finanszírozási feltételek tisztázása érdekében.

Bár a sebességmérők kihelyezése nem önkormányzati feladat, a halálos vagy súlyos kimenetelű balesetek számának csökkentéséhez elengedhetetlen, hogy több kamera legyen Pesterzsébeten is.

A sebességmérő eszközök ún. sebesség ellenőrző dobozokban kerülhetnek elhelyezésre.

Ez sajnos újabb terheket ró a szűkös kerületi költségvetésre, de meggyőződésem, hogy ezekre a fejlesztésekre szükség van. Egyetlen sebesség ellenőrző doboz kihelyezésének költsége (készülék nélkül) kb. 4-6 millió forint összegre tehető. A sebességmérő eszköz beszerzése pedig további kb. 8.000.000,- Ft/készülék ellenérték fejében lehetséges.

HA ÉRDEKELNEK PESTERZSÉBET HÍREI, AKKOR IDE VAGY A CIKK MELLETTA BORÍTÉKRA KATTINTVA KÖVESS BE, S MINDEN CIKKRŐL TÁJÉKOZTATÁST KAPSZ!

Az elfogadott határozat:

A Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság úgy dönt, hogy

I. támogatja Budapest XX. kerületében sebességellenőrző dobozok és állandó sebességellenőrző eszköz kihelyezését, ezért felkéri a Polgármestert, hogy a doboz kihelyezése érdekében folytasson egyeztetést a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának illetékeseivel a részletek és a finanszírozási feltételek tisztázása érdekében.

II.    felkéri a Polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg és a 2024. évi költségvetés tervezése során a szükséges előirányzat biztosítására tegyen javaslatot a Képviselő-testület részére.

Felelős: Mach Péter elnök

Határidő: adott

2 hozzászólás “Az emberi élet fontosabb! – Pesterzsébet is megállítja a gyorshajtókat!” bejegyzéshez

  1. Hol tervezik a kamerák felállítását? Tapasztalatom szerint a Vágóhíd utca nap közben alig járható a zsúfoltság miatt, de az éjszaka csendjében jól követhető a motorhang alapján, hogy milyen eszeveszett tempóban hajtanak rajta végig! Ezt is rögzíti majd a kamera? A Köves út is – éjjel-nappal – gyorshajtásra csábítja a közlekedőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük