Pesterzsébet Önkormányzata ismételten felszólította a Barba Negrát: tegyék meg a szükséges zajvédelmi intézkedéseket!

Gyuricza-Somodi Klára képviselőtársammal sokat foglalkoztunk a kerület határára költöző Barba Negra szórakozóhellyel és koncerthelyszínnel. Most a hétvégi, háromnapos Bass Paradise 2023 fesztivál és annak hajnalig (reggel hatig) tartó after partyjai miatt már az esemény előtt kértük az önkormányzat segítségét.

Kérésünkre a polgármester a fenti levelet küldte el az érintetteknek.

Kérésemre már tavaly, a megnyitása előtt a Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság tagjaival bejáráson jártunk.

HA ÉRDEKELNEK PESTERZSÉBET HÍREI, AKKOR KATTINTS, S MINDEN CIKKRŐL TÁJÉKOZTATÁST KAPSZ!

Akkor is azt írtam, hogy a színpad és a hangosítás Pesterzsébet és a Duna felé néz, így amikor kinyitják a sátrat és “szabadtérivé” változik a szórakozóhely komolyabb veszélyt jelenthet.

Akkor számos ígéretet kaptunk, amiket a Barba Negra csak mérsékelten teljesített, személyesen nem tudtunk hangpróbán meggyőződni arról, hogy valóban nyugodtak lesznek az estéink, sőt azóta sem vehettünk részt a helyszínen zajmérésen, s bár a megígért telefonos panaszvonalat valóban folyamatosan működtetik, érdemi segítséget nem nyújtanak, zajt mérni általában csak a koncertek után érkeznek ki.

A színpad és a hangosítás rossz tervezése (ráírányították Pesterzsébet legnagyobb lakótelepére) miatt a hang/zaj az öböl segítségével a Határ út sávjában a kerületben nagyon hosszan okoz komoly zajszennyezést.

Az elmúlt időszakban tapasztalatai alapján a szükséges intézkedések nem történtek meg, így az érintett zónában lakókat a technoparty miatti esetleges zajszennyezés komolyan foglalkoztat.

Kérésünknek megfelelően Szabados Ákos polgármester és a kerületi önkormányzat levélben keresett meg minden érintett szervezetet, hogy tartsák és tartassák be az engedélyben meghatározott zajszintet és tegyék meg a szükséges zajvédelmi intézkedéseket!

Ha zajszennyezést tapasztal valaki a fesztivál időszakában,

  • akkor egyrészt hívhatja a Barba Negra panaszvonalát:  +36 (20) 563 2254
  • másrészt a rendőrséget vagy a rendvédelmi osztályt

Az előzményekről itt olvashattok:

Kellemes pihenést és csendes, nyugodt, hétvégi estéket és hajnalokat kívánunk minden pesterzsébetinek!

Gyuricza-Somodi Klára és Mach Péter önkormányzati képviselők

HA ÉRDEKELNEK PESTERZSÉBET HÍREI, AKKOR KATTINTS, S MINDEN CIKKRŐL TÁJÉKOZTATÁST KAPSZ!

Egy hozzászólás “Pesterzsébet Önkormányzata ismételten felszólította a Barba Negrát: tegyék meg a szükséges zajvédelmi intézkedéseket!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük