A Barba Negra nem apácazárda

A Tankcsapda koncertje óta tudjuk, hogy a Barba Negra nem apácazárda, ezért is várjuk nagyon, hogy biztonságos helyre költözzön, s továbbra is működhessen. Ahhoz azonban, hogy törzshelyünkké válhasson az új helyszín, tudnunk kell, hogy megoldott-e a zajvédelem.

Új szórakozóhely nyílik októberben Pesterzsébet határában, a Duna túlpartján. Az ország legnagyobb szórakozóhelyét ígérik a tulajdonosok. Ez egyszerre jó hír, hiszen 20 perces sétával megközelíthető lesz a kerületből, másrészt komoly problémát jelenthet, ha nem sikerül megoldaniuk a zajvédelmet.

Pesterzsébetnek egyformán érdeke, hogy a szomszédjában új kulturális központok nyíljanak, s hogy ezek ne zavarják a kerületben élőket.

A tíz évvel ezelőtti, a Petőfi-híd lábánál tervezett, Újbudához méltatlan országzászló-vita (melyet részben az akkor még Zöld Pardonként működő szórakozóhely miatti lakossági panaszokra adott válasz lett volna) mutatja, hogy időben fel kell készülnie az érintett önkormányzatoknak. Az időben megkezdett egyeztetések s a szoros együttműködés hosszútávú együttműködést és békés együttélést eredményezhet.

A híradások szerint az új hely Barba Negra Red Stage névre hallgat, és több mint 3000 fős befogadóképességével Magyarország legnagyobb klubja lesz, ahol fesztiválnagyszínpad méretet és technikai felszereltséget ígérnek. Most ősszel és télen zárt „teremként” fog működni, nyáron viszont a terület nyitott falakkal, de fedéssel biztosítja a közönségnek, hogy rossz időjárás esetén sem ázik el.

Fentiek miatt levelet írtam Pesterzsébet Polgármesterének, hogy kezdeményezzen egyeztetést a szórakozóhely vezetésével, s kérje meg az intézmény vezetését, hogy Pesterzsébet Önkormányzatának képviseletében mind a hivatal, mind a kerület zajvédelméért felelős Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság bejárást tarthasson az adott intézményben, illetve hogy még a nyitás előtt legyen hangpróba a kerületi hivatal munkatársainak jelenlétében, mely a nyári viszonyok (nyitott terek) melletti zajszennyezést is mérni tudja.

!!!!Azóta érkezett!!!!!

4 hozzászólás “A Barba Negra nem apácazárda” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Szervezők!

    Felháborítónak tartom ezt a kezdeményezés, az ország Legnagyobb koncerhelyszint egy lakótelep szomszédságában tervezik. Miért pont egy lakótelep közelébe kell ezt tervezni??? Önök szerint a 9. Emeletre milyen zajvedelmet lehet alkalmazni?Viszi a szél a hangot,. Amit lent az utcán nem lehet hallani, fent a 9. Emeleten igen. Dübörges, dobszolo stb.. Az arzenal miatt így sincs nyugalom, egész nyáron hallottuk, már csak pont ez hiányzik, szemből is.
    A Soroksári út Pesterzsébet felőli oldalán lakom, lakunk sokan, a Francia öböl max. 500 méterre van tőlünk. A nyugalmunknak annyi!! Az arzenal nevű szórakozóhely is szerencséltet minket, meg pont ez hiányzik!!!!
    Nem kérjük hogy ez a bulihelyszin létrejöjjön, nem kérünk belőle!!!
    Koszonettel: Kiss Agnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük