Mit csináltak a pesterzsébeti rendészek májusban?

Az új bizottsági struktúrának köszönhetően immár ugyanaz a bizottság foglalkozik a közterületek rendjével és a biztonságával is, ennek köszönhetően próbálunk javaslatokat megfogalmazni a Rendvédelmi Osztály felé, hogy mely területeken érezzük, hogy prioritásként kell kezelni.

Májusban az általános járőrszolgálatok keretében kiemelt figyelmet fordítottak a dohányboltok, játszóterek, parkok, vendéglátó üzletek ellenőrzésére, a lakossági hulladék közterületre történő elhelyezésének szankcionálására, a közúti közlekedés szabályainak betartására.

A közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt közterület-felügyelőink 7 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 150.000 Ft értékben, valamint 63 db feljelentést tettek. Emellett 75 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

Kerületünkben kiemelt problémát jelent a lakossági hulladék közterületre történő elhelyezése, mely hulladékgazdálkodási eljárást von maga után.

A bizottság kérésére az elmúlt időszakban igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni a szelektív hulladék szigetek térfigyelő kamerarendszerrel történő megfigyelésére. A megfigyelések alkalmával megállapítást nyert, hogy a hulladék nagy részét gyalogosan viszik ki, mely megnehezíti a térfigyelő kamerarendszerrel történő közvetett tetten érését.

Illegális hulladékelhelyezés miatt, valamint 12 alkalommal indítottak hulladékgazdálkodási eljárást ezen személyekkel szemben.

Mind közbiztonsági mind köztisztasági szempontból fontos probléma a lejárt műszaki vizsgájú vagy hatósági jelzés nélküli gépjárművek közterületen történő tárolása. A jogellenes állapot megszüntetése érdekében járőrszolgálat rendszeresen figyeli, ellenőrzi, feltérképezi jelen gépjárműveket. Az elmúlt időszakban Összesen 31 db gépjármű került feltérképezésre.

A Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság elnökeként pedig ez úton is köszönöm az osztálynak, hogy a határozatunkban szereplő parkolók több ütemben zajló burkolatjel felfestéseit és az előzetes értesítést zökkenőmentesen biztosították!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük