2023-ban itt várhatóak parkolófelfestések Pesterzsébeten

DÖNTÖTT A BIZOTTSÁG A HELYSZÍNEKRŐLIDÉN IS A LAKOSSÁGI VÉLEMÉNYEK, JAVASLATOK ALAPJÁN ÚJULNAK MEG A PARKOLÓINK

A tavalyi évhez hasonlóan körzetes képviselőtársaimmal közösen, idén is összegyűjtöttük a lakossági jelzéseket, hogy hol lenne fontos a parkolósávok felfestése, újrafestése. A felmérés idén is egyrészt a kerületi Facebook csoportokban és személyes kitelepüléseken zajlott, másrészt becsatornáztuk a hivatal felé benyújtott észrevételeket is.

A KÖZÖSEN PESTEZSÉBETÉRT javaslatára idén 5.000.0000 Ft-ot különítettünk el parkolóhelyek és egyéb közlekedésszabályozók felfestéseire.

Képek a tavalyi felfestésekről:

Nagyon köszönjük a javaslatokat, véleményeket!

A körzetemhez kapcsolódóan én 3 javaslatot kaptam: (Topánka utca elején, Topánka utca 2-4-6. közötti parkolók – János utca a Nagy László Gimnázium mellett -Téglaégető utca 9-15.)

A beérkezett helyszínjavaslatokat a Polgármesteri Hivatal munkatársai és Serbán Viktor közlekedési szakértő nézte át és véleményezte.

A Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság elnökeként pedig örömmel jelenthetem: március 28-án, kedden döntöttünk és a 2023. évi költségvetésben szereplő keret kimerüléséig az alábbi sorrendben végeztetjük el a parkolóhely-felfestési munkákat:

  • Topánka utca elején, Topánka utca 2-4-6. közötti parkolók
  • Hársfa sétány 90 fokos parkolói
  • János utca a Nagy László Gimnázium mellett
  • Téglaégető utca 9-15.
  • Vécsey lakótelep: Ritka utca, Ábrahám Géza utca, Eperjes utca, Pacsirta utca által határolt területen lévő merőleges parkolók
  • Mártírok útja 218 / Gyulai iskolával szemben a halszálkás parkolás kialakítását tolatva megközelítéssel javasoljuk felfesteni
  • Pöltenberg utca 17, Kossuth Lajos gimi oldalán, ha a járdán biztosított a 1,5 méter távolság
  • Török Flóris utca 2-18. – belső parkolói közül a merőleges parkolók, abban az esetben, ha megmarad a 6m út szélesség akkor a párhuzamos felfestése is
  • Mártírok úti lakótelep, Rimaszombat utcai oldalán lévő merőleges parkolók
  • Károly utca 132 melletti és Pacsirta 157/B mögötti parkoló
  • Vágóhíd utca és Akácfa utca kereszteződésében lévő merőleges parkolók

Aki a Baross – Topánka – Nagysándor – Török Flóris tömbben adott le javaslatot, ne bosszankodjon: azért maradtak ki a helyszínek, mert idén a teljes területre egy új forgalomszabályozási koncepció készül, melyben megvizsgáljuk, hogy lehet úgy zöldíteni a városközpontot, hogy a parkolók száma se csökkenjen, úgy váljanak csendesebbé a lakóövezetek, közlekedhessünk biztonsággal gyalog vagy babakocsival, hogy közben orvoshoz is eljussunk autóval.

6 hozzászólás “2023-ban itt várhatóak parkolófelfestések Pesterzsébeten” bejegyzéshez

  1. ATátra piac környékén a forgalom elől elzárt területeket fessék újra, mert nem egyértelműek, és a közteresek rendszeresen büntetnek miatta.

  2. A Kossuth 32-36 előtti nagy parkolót is érdemes lenne felfesteni.Napi több száz autó óriási forgalmat bonyolít le.Az OTP-be folyamatos a forgalom.A helyiek napközben nem találnak helyet,többször kell körbe menni,vagy 10-20 percet várni,mire felszabadul egy hely.Nem mellesleg az aszfalt minősége is pocsék.

  3. Kedves Elnök Úr!
    Tereprendezéssel kapcsolatba lenne észrevételem .
    Sajnos évek óta probléma a Topànka u.3-5 mögötti belső parkoló és a Munkaügyi Központ közötti terület.
    Ha esik az eső bokáig érő vízbe kell járnunk,ha leesik a hó korcsolya pályává alakul a terület!
    Nagyon sok ember megfordul ezen a területen nem csak autóval gyalog is és kisgyerekes családok babakocsival.
    Csoda,hogy nem történt még baleset és nem tört el senkinek a lába ,keze .
    Nagyon jó lenne ,ha valaki megnézné -e borzalmas tenyérnyi részét a kerületnek és tenne valamit mert élhetetlen ez a pici terület!

  4. Bolgár Laszlo
    Rokkant parkoló kértem a budapestkozut kft tol 2022 elején a táblát kitettek, de a felfestes elfelejtette és így sokszor leallnak vagy kis helyet hagynak. Kérem ha erre járnak a felfestes elvegezni. Cim Határ u 4 a ház mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük