Lopkorona-sétány helyett valódi fejlesztés indult a Kiserdőben

A Közösen Pesterzsébetért kezdeményezésére végre megkezdődött a Kiserdő fejlesztése. Tíz év munkája lassan beérik: a környékbeli lakosok rekreációjában hatalmas szerepet kaphat az újtelepi parkerdő, vagy ahogy mi hívjuk, a kiserdőnk.

A fejlesztéseknek köszönhetően akár napi fél-egy órás feltöltődésen túl, a hétvégi egész napos időtöltésre is alkalmassá válhat.

A jelenleg alig használt, szemetes, elhanyagolt zöldterület egy a valós igényekre alapuló, élő, testi-szellemi feltöltődést szolgáló parkerdővé alakul.

A fejlesztés során 3 különböző funkciójó tisztást, 2 kutyafuttatót és egy, a Kiserdő élővilágát bemutató tanösvényt alakítunk ki a Pilisi Parkerdővel közösen.

Önkormányzatunk költségvetésében 20.000.000,- Ft +áfa összegű előirányzatot biztosított a „kiserdő fejlesztése, kutyafuttató létesítése” cél megvalósítására. Tekintettel arra, hogy a terület a Magyar Állam tulajdonában és a Pilisi Parkerdő Zrt. vagyonkezelésében van, fejlesztése csak a Pilisi Parkerdő Zrt. hozzájárulásával, együttműködésével valósítható meg.

A Budapest XX. kerület Újtelepi Parkerdő (a továbbiakban: Kiserdő) fejlesztési lehetőségeivel kapcsolatban megkerestük a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetét és együttműködésüket kértük a projekt megvalósításában.

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete örült a megkeresésnek és megtervezte a fejlesztést és szerződést kötött az önkormányzattal 20 MFt egyszeri támogatásról és éves 4M Ft + ÁFA működtetési támogatásról.

A projektben szerepel az erdei infrastruktúra fejlesztése, mint a sétaút és piknikező helyek kialakítása, tanösvény és kutyafuttató létesítése, valamint erdei tornaeszközök kihelyezése. Az információs rendszer is fejlesztésre kerülne a projekt keretében.

A fejlesztéssel megoldást nyer a Pesterzsébet-Kapitánypusztai Kutyaiskola és Sport Egyesület elhelyezése is, mivel a Pilisi Parkerdő Zrt. a fejlesztés során a tervezett kutyafuttató kialakítása mellett számukra is biztosítana a területen megfelelő és a célra alkalmas területet.

5 hozzászólás “Lopkorona-sétány helyett valódi fejlesztés indult a Kiserdőben” bejegyzéshez

  1. Ki fogja megvédeni ??
    Egyszer már volt itt erdei tornapálya! Ellopták!
    A domb mellett végig padok. A fa részeket lefűrészelték ellopták .
    A dombon csodás vár állt . Eltünt !!
    A tervek csodásak ! Meddig ?
    Bencze

  2. Nagyon örvendetes! De kellő ellenőrzés Videokamerás Állandó felügyelet KELL hozzá ! A közelben “tanyázó” hajléktalan “bungalókat” el Kell távolíttatni onnét,ez Ne legyen hajléktalan tanya,mert csupa szemét lom,és hulladék lesz,visszataszítja az ott szabadidejét eltölteni szándékozókat!
    Járható kerékpárutakat is kellene kialakítani!( NEM aszfaltozásra gondolok! A környező erdőben ledőlt ,kidőlőben,lévő fákat pedig darabolni,elszállítani,és a rászorulóknak ,közreműködő munka fejében ODAADNI Ingyen,vagy jelképes áron

  3. A Minap járkáltunk ott,és újra csupa szemét szétszórva,kóborállatok,vagy ,csavargók által.
    A Délpesti Kórház Hátsó(Üzemi) kapujánál rendszeresen megállnak gépjárművek,és lomot szemetet dobálnak ki! Nincs Hulladékgyűjtő,sem kellő Ellenőrzés!

  4. Remek ötlet, régóta várunk erre. Mikor lesz kész? A forrást/patakot is kitisztítják, rendbe teszik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük