Kutyák és macskák ivartalanítását támogató programot indított Pesterzsébet

A sikeres pályázóknak Pesterzsébet Önkormányzata átvállalja a macska és/vagy kutya ivartalanítás költségeinek 70%-át

Nemesné Németh Judit képviselőtársam javaslatára még tavaly ősszel alkottuk meg az „eb és macska ivartalanítási programban való részvétel feltételeiről szóló önkormányzati rendeletet” , hogy kutyák és macskák ivartalanítását támogassuk– a műtéti költség 70 százalékának átvállalásával –.

A program célja a kóbor állatok számának csökkentése, és a felesleges szaporulat visszaszorítása érdekében ösztönözni az állattartókat az ivartalanítás elvégeztetésére és egyben felhívni az állattartók figyelmét a felelős állattartásra.

A háztartásonként, évente legfeljebb két állatot – egy ebet és egy macskát – érintő programban pesterzsébeti lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel, illetve XX. kerületi önkormányzati bérleményben élő, bérleti szerződéssel rendelkező polgárok kisállatai vehetnek részt. Feltétel továbbá, hogy az érintett állattartók az igénybejelentést megelőzően legalább 60 nappal már lakóhelyet, tartózkodási helyet létesítettek, bérleti szerződést kötöttek, és nyilatkozatuk alapján az adott címen életvitelszerűen tartózkodnak.

A támogatható igények teljesítése a beérkezés sorrendjében, folyamatosan történik, a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

Jelentkezni az erre a célra rendelkezésre álló jelentkezési lap kitöltésével és benyújtásával lehet.

A jelentkezési lap 2023. január 25-étől lesz átvehető a Polgármesteri Hivatal portáján, valamint letölthető lesz az Önkormányzat honlapjáról is.

Innen lehet majd letölteni.

A kitöltött jelentkezési lapot a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1., félemelet 46. iroda) a 06 (1) 283 0650-es telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban, személyesen lehet leadni.

Jelentkezés: 2023. január 25-étől folyamatosan.

2 hozzászólás “Kutyák és macskák ivartalanítását támogató programot indított Pesterzsébet” bejegyzéshez

  1. E-mail formában miért nem lehet benyújtani at igényt?
    Adott esetben ügyfélkapus hitelesített PDF formában? Mi értelme a személyes leadásnak, ha lenne egyszerűbb megoldás?
    A kezdeményezés remek!! Gratulálok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük