Zéró tolerancia a szemetelőkkel szemben: kikerültek a KRESZ-táblák, jöhetnek a kamerák a Duna-partra!

Ma összekötöttem a kellemeset a hasznossal és karácsonyi szünetes duatlont (futás-kerékpár) összekötöttem a pesterzsébeti Duna-part illegális lerakóinak felmérésével és bejelentésével.

Somodi Klára képviselőtársammal még februárban, közösen kezdeményeztük, hogy „behajtani tilos, kivéve célforgalom” táblák kerüljenek ki a Duna-partra a Gubacsi hídhoz.

Ígéret szerint a táblák kikerülése után kamerák fogják figyelni a területet, hogy az illegális hulladékot ideszállítók végre megkaphassák megérdemelt büntetésüket.

Ezt a rendvédelmi osztállyal közös helyszíni bejáráson is rögzítettük, mára a táblák kikerültek, de a kamerák sajnos még nem. Így ma újabb levelet írtunk, hogy minél hamarabb kerüljenek ki a térfigyelő kamerák a partra.

Áprilisi tájékoztatásuk szerint jelenleg két térfigyelővel tudják ellenőrizni 24 órában a Gubacsi híd alá be- és kihajtókat az Ügyeleten keresztül és a Járőrszolgálat jelenlétével.

Nagyon remélem ez egy folyamat kezdete, aminek a végén – a telektulajdonosokkal és a horgászszövetséggel egyeztetve – behajtási engedélyhez lesz kötve az autóval történő behajtás, az adott közterületen kialakított és szabályozott új közlekedési rend és magatartási szabályok kialakítása, fenntartása és ellenőrzése végre működni fog.  S ennek eredményeként csökken az illegális szemét mennyisége, mind az út mentén, mind a horgászhelyeken.

Egy hozzászólás “Zéró tolerancia a szemetelőkkel szemben: kikerültek a KRESZ-táblák, jöhetnek a kamerák a Duna-partra!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük