Ők pihennek, mi dolgozunk! – avagy mi lesz a kispostánkkal?

Tegnap tartotta Pesterzsébet Önkormányzata idei első ülését, számos kérdésben döntöttünk (forrásmegosztás, fogorvosi körzetek, városi eső projekt), ezekről majd bővebben beszámolok.

A Fidesz frakció ehelyett azonban repülőre ült és elutazott kipihenni a 3 hetes közigazgatási szünetet. Pedig fontos lett volna ha részt vesznek például a kiskosuti postával kapcsolatos döntésben!

Szomorúan vettük ugyanis tudomásul, hogy Földesi Gyula kormánypárti képviselő sikertelen tárgyalásai olyan eredményt hoztak, hogy a Magyar Posta most már azt kérte, hogy az ideiglenesen – az energiaválság miatt, csupán a fűtési szezonra bezárt – kiskosuti posta teljes működtetési költségének felét vállalja át másfél évre helyettük az önkormányzat 62,5 millió Ft értékben (bér, rezsi…), cserében állhatnak kint az esőben a sorban állók, az akadálymentesítésről szó sem lehet…

A Közösen Pesterzsébetért képviselői csoport azonban elkötelezett abban, hogy a postai szolgáltatások továbbra is legyenek a lakosok számára elérhetőek, ezért biztosítaná az igényelt támogatást április 30-ig és ezzel párhuzamosan helyszínt keres, majd biztosít a Tátra téri csarnokban, hogy a kerülethez méltó, a lakosságot kiszolgáló, akadálymentesített kisposta nyílhasson.

Az elszabaduló Orbán-infláció mellett a kormány nem tudja / nem akarja fenntartani az alapvető közszolgáltatásokat és azok finanszírozását a szűkülő források mellett működő önkormányzatokra hárítja, azonban, ha ezt a zsarolást kénytelenek vagyunk is elfogadni, akkor is tenni akarunk azért, hogy a szolgáltatás minősége legalább a Posta saját előírásainak feleljen meg.

Fentiek miatt a Polgármesteri Hivatal az Integrit XX Kft-vel együttműködve megvizsgálja hogyan és milyen költségek mellett lenne megvalósítható a Posta előírásainak megfelelő helyszín kialakítása

  • a Tátra téri csarnok földszintjén vagy
  • a Tátra téri csarnok karzatán. A karzat esetében olyan lift vizsgálatát is szükségesnek tartjuk, ami az alagsort is elérhetővé tenné.

A Polgármesteri Hivatal tárgyalásokat kezd a Magyar Postával a 3. számú posta áthelyezéséről a Tátra téri csarnok területére és ott annak működtetési feltételeiről.

Fontos lenne, ha a képviselők pártállástól függetlenül, közösen rendeznék a kerület ügyeit!
Felelős, bölcs döntéseket kell ugyanis hoznunk nem csak a posta, hanem más ügyekben is, s ebben illene minden képviselőnek, kormánypártinak és ellenzékinek egyaránt részt vennie!

Pesterzsébet többet érdemel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük