Milyen lesz a Duna-sétány meghosszabbítása?

A múlt héten fogadta el a bizottságunk a Duna-sétány meghosszabbításáról szóló koncepció terv szintű tervdokumentációját, néhány apró kiegészítést tettünk (biciklitárolók kihelyezése, természetközelibb színű burkolat, nyitottabb kapuk), ezeket a tervezők még beépítik és februárban már a végleges döntés után készülnek el a kiviteli tervek, javaslatunkra betervezzük a forrást a 2023-as költségvetésbe a megvalósításának is.

A munka sokrétű, ugyanis a Magyar Evezős Szövetséggel, a Ferencvárosi Evezős Clubbal és a Magyar Testgyakorlók Körével is egyeztetni kell

A most elfogadott koncepció tervben teherbíró terraway (műgyantával stabilizált zúzott kő) burkolatú a sétány, amely az I. ütemhez térkő, majd elfogyó térkő és terraway burkolattal csatlakozik.

A sétány Soroksár felőli végén kisebb pihenő került kialakításra és növénykiültetéssel egészül ki, a mostani szakasz mindkét szélén, ezzel is illeszkedve az I. ütemhez.

Bizottságunk kérésére a sétány fáiról készült felmérésekről, a szükséges favédelmi előírásokról, a balesetveszélyessé vált fák metszéséről, ápolásáról, esetleges kivágási kötelezettségről anyag készül és azt februárban nyilvánosságra hozzuk, hogy mindenki megismerhesse a fasor állapotát és a szükséges teendőket.

Az eredeti állapot:

A már megépült sétányrész:

A meghosszabbítás tervei:

3/2023. (I. 17.) KVB. határozat

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága úgy dönt, hogy:

  • elfogadja az Atelier P7 Tájépítész Kft. által készített tervdokumentációt és bemutatót, valamint az 1. számú változat kertépítészeti terv kiviteli szintű kidolgozását kéri, az alábbi javaslatokkal kiegészítve:
    • kerékpár tárólók telepítése a sétány mindkét bejáratához
    • a szürke helyett, természetközelibb színű burkolat kiválasztása
    • áttört felületű, „átlátszó” úszókapu telepítése a soroksári kerülethatárnál
  • a következő, soron kívüli ülésre készüljön anyag a tervezett és indokolt fapótlásokkal kapcsolatban a Duna-sétány II. és a kerület összefüggésében, melyet a képviselők is megkapnak és nyilvánossá tehetnek a lakosság számára.
  • felkéri a képviselő-testületet, hogy a 2023. évi költségvetésben biztosítsa a magasabb összegű koncepcióterv kidolgozásához és megvalósításához szükséges fedezetet.
  • felkéri a bizottság elnökét, hogy a határozat végrehajtása érdekében intézkedjen.

Felelős: Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke

3 hozzászólás “Milyen lesz a Duna-sétány meghosszabbítása?” bejegyzéshez

  1. Csodálatos lenne, ha végig lehetne biciklizni a Dunaparton. Sokat biciklizünk a férjemmel, kiírják, hogy magánterület, vissza kell fordulnunk. Hogyan lehetséges ez? A soroksári Kiságról “beszélek”…… Lehetne mintát venni a pesterzsébeti Dunapartról, amit nem régen adtak át. Ezt nem veszik észre,akik néha mozogni is akarnak? Nem minden az autó…… Mozogni kell!!!

  2. Véleményem szerint a vízpartokhoz való közösségi hozzáférés igénye jogos és helyénvaló. Legalább egy sétány méretben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük