Folytattuk a napelemes lámpák kihelyezését a Zodony utcai kutyafuttatóban!

Október végén egy mikroközösségi tervezés eredményeként kikerült a két új napelemes lámpa is a Zodony utcai kutyafuttatóban.  Sajnos hiánycikk a napelem, így 2 hónapot csúszott a telepítés, de pont időben, az óraátállításra megérkeztek.

A korai sötétedés miatt a téli bezártságot növeli, hogy sem a kutyafuttatóinkban, sem a játszótereink egy részén nincs világítás.

Kutyásokkal történő konzultációk, egyeztetések után először a Zodony utcai kutyafuttatóba került ki a napelemes lámpatest, hogy olcsón, gyorsan és fenntartható módon kezeljük a problémát. Idén folytattuk a munkát.

Év elején felmérést végeztünk a futtatót használók között. Ezúton is köszönöm a közös munkát mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívet vagy szóban mondta el tapasztalatait! A kérdőív eredménye itt elérhető.

A kihelyezéskor jeleztük, hogy a kerületben először próbálkozunk ezzel a megoldással, s szeretnénk az itteni tapasztalatok alapján dönteni a folytatásról.

  • egyrészt szerettük volna megismerni a véleményeket mennyire vált be, a futtató mekkora területén és milyen időintervallumban segített, érdemes-e megtartani, esetleg még egyet kihelyezni.
  • másrészt ha bevált, akkor a kerület olyan kutyafuttatóiba, játszótereire (például: Baba park) is szeretnénk telepíteni, ahol műszakilag megoldható és gyorsan, olcsón kivitelezhető.

A felmérés kiértékelése itt olvasható, eredménye pedig, hogy javaslatomra idén folytattuk a programot és bruttó 3.175 eFt -ot különítettünk el újabb lámpatestek kihelyezésére. 

Ez lehetővé tette egyrészt a felmérés, közösségi tervezés alapján a Zodony utcai kutyafuttató világításának bővítését és 2 újabb park, játszótér, futókör vagy kutyafuttató megvilágítását.

Üröm az örömben, hogy az orosz invázió miatti energiaválság következményeként a napelemes lámpatestek ára is egekbe szökött, ráadásul hiánycikké is váltak. Sajnos információim szerint csak a Zodony utcai bővítés fejeződött be, hiába maradt ugyanis a keretből, az áruhiány miatt idén csak itt kerültek ki.

Köszönöm a gubacsi és Mediterrán lakóparki kutyások türelmét, s a részvételüket a felmérésben, aminek köszönhetően ismét egy apró, de hasznos közösségi tervezési folyamatot tudtunk sikeresen lezárni! (Most már csak vigyáznunk kellene jobban a futtatónkra, összeszedni a kutyapiszkot, s figyelni négylábú társainkra, hogy ne ássák tele gödrökkel, árkokkal).

Köszönöm a képviselőtestületnek, hogy a döntésnek köszönhetően jobban vigyázhatunk négylábú társaink biztonságára este is!

Egy hozzászólás “Folytattuk a napelemes lámpák kihelyezését a Zodony utcai kutyafuttatóban!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük