Hova fordulhatunk a viharkárok miatt?

Kérésemre az alábbi tájékoztatással próbál segíteni a vihar-károsultaknak a Polgármesteri Hivatal. Talán kicsit megkésve, de talán még segít az eligazodásban.

Tisztelt Lakosság!

A viharkárok, balesetek következményeinek elhárításával kapcsolatban az alábbi szervhez fordulhatnak panaszaikkal:

💚Viharkárok az ingó/ingatlan vagyonban:
Ilyen esetekben haladéktalanul bejelentést kell tenni a biztosítónál, amennyiben rendelkeznek biztosítással. Társasházak esetén célszerű felvenni a kapcsolatot a közös képviselővel, aki tájékoztatást tud adni a Társasház biztosításával kapcsolatos kérdések tekintetében. Amennyiben a bejelentést a biztosító felé indokolatlanul késedelmesen teszik meg, a biztosító megtagadhatja a kifizetést.

💚Biztosítóval történő ügyintézés során fellépő problémák:
Amennyiben a biztosítóval történő ügyintézés során nehézségekbe ütköznek, vagy a biztosító megtagadta a kár megtérítését, és jogi segítségre van szükségük, kérjük vegyék igénybe a Polgármesteri Hivatalban hétfői napokon tartott ingyenes jogi tanácsadást. A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes időpontegyeztetés szükséges, időpontot a 421-0675-ös telefonszámon tudnak egyeztetni.

💚Ingatlan lakhatatlanná válásához vezető káresemény:
Kérjük, hívják a 112-es telefonszámot. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkormányzatnak csak abban az esetben van elhelyezési kötelezettsége, amennyiben a bejelentést a fenti telefonszámon azonnal megteszik, és a katasztrófavédelmi szervek az ügyben intézkedést foganatosítanak.

💚Rendkívüli szociális támogatás igénylése:
Kérjük, hívják a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztályát a 289-2511-es telefonszámon.

💚Közterületen álló sérült, balesetveszélyes fák:
Kérjük, írásban tegyenek bejelentést a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályán a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu e-mail címen.

💚Bármilyen jellegű balesetveszély elhárításának azonnali szükségessége:
Kérjük, hívják a 112-es telefonszámot. A balesetveszély jellegétől függően a továbbiakban intézkednek az illetékes szervek (mentők, rendőrség, tűzoltóság) értesítéséről.

💚Esővízgyűjtők dugulásával kapcsolatos hibabejelentés:
Az erre vonatkozó panaszokat kérjük a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu email címre legyenek szívesek jelezni.

💚Kérjük ugyanakkor a lakosságot, hogy amennyiben a kanálisok a felgyülemlett hulladék, levelek, faágak miatt dugultak el, vagy a vízelvezető árkok földdel töltődtek fel, úgy annak tisztításában, a hulladék elsöprésében legyenek az Önkormányzat segítségére.

Egy hozzászólás “Hova fordulhatunk a viharkárok miatt?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük