Merre járjon az éjszakai 923-as?

Közvetve a pesterzsébetieket is érintő változtatások várhatóak a 923-as vonalán.

A BKK javaslata alapján módosulna a 923-as busz útvonala: az éjszakai járat a jövőben a ferencvárosi szakaszon mindkét irányba a Soroksári úton, a Boráros tér érintésével közlekedne, a Nagykörút helyett pedig a Kálvin tér – Deák Ferenc tér útvonalon segítené a belváros éjszakai kiszolgálását. A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja ezzel kapcsolatos javaslatát, amely április 1-jéig véleményezhető ezen a linken.

forrás: bkk.hu

Útvonal-módosítási javaslat a ferencvárosi szakaszon

A 923-as éjszakai járat Pesterzsébet irányából a belváros, illetve a III. kerület felé a Mester utcán át közlekedik, míg a dél-pesti irányban a fő közlekedési nyomvonalon, a Boráros tér érintésével a Soroksári úton át halad. A Mester utcában lakók részéről igényként merült fel, hogy a kiemelt pihenőidőszakban – az éjjeli órákban – az itt lakók életkörülményei kedvezőbbé váljanak az autóbuszközlekedés mérséklésével. Ehhez igazodva a BKK a következők szerint javasolja módosítani a 923-as éjszakai járat ferencvárosi útvonalát: 

A 923-as buszjárat ferencvárosi útvonala – a IX. kerületi Önkormányzattal egyetértésben – egyszerűsödik: a Mester utca környezetében lakók éjszakai zajterhelését csökkentve az autóbuszok mindkét irányba a metrópótlás idején intenzíven használt fő közlekedési nyomvonalon, a Soroksári úton, a  Boráros tér érintésével közlekednek. A Mester utca térsége a Soroksári úton található megállóktól rövid gyaloglással továbbra is elérhető marad.

Útvonal-módosítási javaslat a belvárosban

A Dél-Pest és Észak-Buda között közlekedő 923-as járat jelenleg a belvárost a Nagykörúton át érinti, míg a belváros kiemelt forgalomvonzó csomópontjait elkerüli. A Nagykörúton éjszaka párhuzamosan közlekedő autóbuszok és villamosok eltérő megállókban állnak meg, amelyek a középső peronszigetes kialakítás miatt nem egységesíthető a jövőben sem. A 923-as járat közlekedését, és a következők szerint javasolja a BKK a közvetlen belvárosi eljutási lehetőségeket fejleszteni:

A legforgalmasabb belvárosi csomópontok éjszakai kiszolgálását bővítve a 923-as járat a tervek szerint a belvárosban bővebb szolgáltatást nyújt: déli irányba a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között a Nagykörút helyett Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Kiskörút–Üllői út útvonalon közlekedik, míg északi irányba a Soroksári út–Közraktár utca–Fővám tér–Kiskörút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon éri el a Nyugati pályaudvart. Így, a fejlesztés által kiszolgálja többek között az M3 metró érintett belvárosi állomásainak környezetét is, jobb belvárosi kapcsolatokat kínálva mind Dél-Pest, mind Észak-Buda felől.

A Nagykörúton továbbra is rendelkezésre áll a nagykapacitású, 0-24 óráig közlekedő 6-os villamosjárat szolgáltatása, amely kapcsolatot biztosít a Nyugati pályaudvarnál és a Corvin-negyednél is a 923-as buszhoz.

Forrás: bkk.hu

Egy hozzászólás “Merre járjon az éjszakai 923-as?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük