Végre megépül a zebra a Baross utca – Határ út sarkán

Több cikluson átívelő problémát old meg Budapest új városvezetése Pesterzsébeten, zebrát kapunk a Baross-Határ sarokra.

Március 22-én kezdődik a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a Budapest Közút Zrt. kivitelezésében az új gyalogátkelőhely építése. A Baross utca – Határ út csomópontnál a biztonságosabb gyalogos átkelést a meglévő középsziget átépítésével és közvilágítás kiépítésével is biztosítják. A zebráknál a vakok és gyengénlátók biztonságos átkelését segítő elemek is beépítésre kerülnek.

Külön köszönöm Völgyesi Krisztián barátomnak, – aki éveken át harcolt érte -, a beletett energiát! Nem telt el úgy költségvetés-tervezés, hogy az adott zebra ügyét fel ne hozta volna, újra, újra és újra téma volt testületi ülésen, éveken át ismételgette: ide bizony zebra kell! Kérésére a bizottságom bejárást is tartott a helyszínen megvizsgálni a kiépítés lehetőségeit.

Sajnos a Tarlós István vezette fővárosnál mindig elvérzett a javaslat, a Karácsony Gergely fémjelezte új városvezetés azonban végre figyelembe vette az itt élők kérését.

A munkálatok várhatóan április közepéig tartanak. Az érintett útszakaszon időszakos korlátozásra kell számítani, ezért a gépjárművel közlekedők szíves türelmét és megértését kérik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük