Támogassa-e Dél-pesti Kórházat Pesterzsébet Önkormányzata?

Fontos kérdés foglalkoztatja Pesterzsébet képviselőit, érvek és ellenérvek ütköznek. 2020 november 5-én kelt az a levél, amit Dr Ralovich Zsolt főigazgató címzett Szabados Ákos polgármesternek.

A főigazgató leírja, hogy járványkórházként különösen nagy nyomás alatt vannak és ugyan jelzi, hogy a felsorolt gépekből több is rendelkezésre áll, de a jobb betegellátásért soron kívüli támogató döntésre lenne szükség a kerületvezetőtől, hogy defibrillátort, mobil ultrahang készüléket és izolációs betegszállító ágyat vásárolhassanak, amiket saját forrásból megtenni nem tudnak, mert eszközbeszerzési keretük kimerült.
Főigazgató Úr tudja, hogy másra nem számíthat, csak az önkormányzatokra.

A kormány tehát úgy készült fel és készítette fel az egészségügyet a második hullámra, hogy egy járványkórház nem tud beszerezni saját forrásból olyan eszközöket, amiket főigazgatója indokoltnak tartana a védekezés és betegellátás hatékonysága szempontjából.

A hírhez tudni kell, hogy a Dél-pesti egy nagy intézmény: az ott dolgozók száma kb. 1600 fő, ami több, mint a kerületi önkormányzat alkalmazotti létszáma az iskolákkal együtt! Az állami költségvetésből 11, 043 milliárd forintot kapnak ebben az évben a tervek szerint, ehhez jön 400 millió forint saját bevétel. Ebből kell fenntartani és működtetni az intézményt. Ez a nagyságrend megfelel a mi éves költségvetésünknek.

Évek óta gyakorlat, hogy előzetes érdeklődés után kéréssel fordulnak az illetékességi területükön lévő önkormányzatokhoz, hogy konkrét gépeket, vagy az alapellátáshoz szükséges eszközöket vásároljanak részükre, dolgozói jutalmakat fizethessenek.

Idén ez a költségvetés tervezésekor elmaradt, most viszont megérkezett a szokásos levél.
A pandémia, a gazdasági válság és a kormány brutális megszorítócsomagja (nincs pénz a fák metszésére, leálltak az óvoda, bölcsőde fejlesztések, a balesetveszélyes járdák felújítása, idén nem kaptak a civilszervezetek támogatást, elmaradt az orvosi rendelőink fejlesztése, így erre is nehéz forrást találni.

A döntést az ügyben a polgármester egyszemélyben hozza: Ön szerint mikor dönt helyesen? Várjuk véleményüket, gondolataikat a témában!

Szavazzon a képre kattintva!

#jahnferenc #délpesti #kórház #egészségügy #covid2019

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük