Sikeresen zárult a Bíró Mihály utcai részvételi közlekedésfejlesztési munka

Lezárult a részvételi közlekedésfejlesztési projekt a Bíró Mihály utca forgalmi rendjének módosításáról.

Köszönöm mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívet, vagy egyéb módon, levélben, telefonon, személyes beszélgetéseken megtisztelt azzal, hogy elmondta/megírta véleményét!

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság 2020. június 30-án tartott ülésen tárgyalta a Bp. XX. Bíró Mihály utca (Penny Market üzlet parkolója és a Baross utca között) Baross utca irányába történő egyirányúsítására, valamint a Petőfi utca (Bíró Mihály utca és Topánka utca között) Topánka utca irányába történő egyirányúsítására vonatkozó forgalomtechnikai módosító javaslatot. A Bizottság 85/2020. (VI. 30.) KVB. határozatában úgy döntött, hogy e kérdésben lakossági egyeztetést követően kíván dönteni.

Az online egyeztetés során 168 válasz érkezett be, melyek összegzése alapján kiderült, hogy nagy arányú többség támogatta forgalomtechnikai módosítások bevezetését.

  • A Bíró Mihály utca (Penny Market üzlet parkolója és a Baross utca között) a Baross utca irányába történő egyirányúsítását a szavazók 83,9%-a támogatta.
  • A Petőfi utca (Bíró Mihály utca és Topánka utca között) a Topánka utca irányába történő egyirányúsítását az egyeztetésen résztvevők 86,9%-a támogatta. A kérdőívre adott válaszok és a grafikonok is azt igazolták, hogy a szakmai javaslatot a lakók is támogatják.

Fentiekre tekintettel 2020. október 20-án bizottságunk úgy döntött, hogy támogatja

  • a Bp. XX. Bíró Mihály utca Penny Market üzlet parkolója és a Baross utca közötti szakaszának Baross utca irányába történő egyirányúsítását és
  • Bp. XX. Petőfi utca Bíró Mihály utca és Topánka utca közötti szakaszának Topánka utca irányába történő egyirányúsítását.

A körzet képviselőjeként remélem, most már csak a kivitelezés gyors lebonyolítása van hátra, s hamarosan számottevően javul a lakótelep ezen részének közlekedése!

2 hozzászólás “Sikeresen zárult a Bíró Mihály utcai részvételi közlekedésfejlesztési munka” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Szerkesztők,
    A Bíró Mihály utca 6 ban lakom és nem volt megkeresésé az ügyben.
    Tisztelettel, Hertelendi Zsolt

    1. Nagyon sajnáljuk ha elkerülte a figyelmét, s köszönjük a visszajelzést!

      Az elmúlt hónapokban számos fórumon megjelent már a közösségi projekt elindítása előtt is a forgalomszabályozási javaslat, majd a lakossági vélemények bekérése is minden online fórumon elérhető volt, a pesterzsebet.hu oldalán is.

      Szerencsére a javaslat a szakma és az itt lakók szerint is egyértelmű, senkit nem érint hátrányosan, viszont jelentősen csökkenti a területen a közlekedési problémákat.

      Három forgalomváltoztatási projektet tárgyalt a bizottság, megnyugtató, hogy ez volt az egyetlen, amelyik véleményezésében sokan vettek részt és a vélemények találkoztak a szakmai javaslatban foglaltakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük