Nevezzük el Pesterzsébet új köztéri szobrát!

A Zodony és a Meddőhányó utca sarkán kihelyezett új emlékműre egy kedves szomszédunk fotói hívták fel a figyelmemet.

A mű tömbszerű, nincsenek nyúlványok, elszakadni vágyó részek, csak a tetején néhány függelékszerű összetevő. A lágy metszésű síkokkal határolt-közrefogott tömegek alapszínét csak itt-ott töri meg néhány kis érdes, durva, szemcsésen maradt, látszólag megdolgozatlan folt vagy sáv. A furcsa test, a súlyosság és a légiesség érzetét-sugallatát is hordozó tömeg, a fantasztikusan modellált forma, az érzékenyen összejátszó felület vizsgálatakor a természetes alakulás és a mesterséges alakítottság összecsapásának vagy inkább összeolvadásának, egymáshoz simulásának lehetünk tanúi. 

 

Néhány, a művészetek iránt érzéketlen autóvezető mégis azt jelezte, hogy zavarja az útkereszteződésben a kilátást, amit ráadásul bokrok és fák is zavarnak. A kereszteződés amúgy is balesetveszélyes a Dél-pesti Szennyvíztisztító felé közlekedő platósok furcsa közlekedési szokásainak, a teljes gázzal száguldó szippantósoknak vagy a jégdiszkóból tudatmódosító szerekkel felturbózott sofőröknek köszönhetően. Sőt többen a utcanévtábla feldöntését is problémának érzik, s nem értik mit keres a járda végén egy ekkora betontömb. Egyenesen ennek elszállítását szeretnék. Pesterzsébet művészetpártoló közössége azonban elutasítja ezt a destruktív kritikát!

Nevezzük el új köztéri szobrunkat, szavazzon Ön is!

Komolyra fordítva: jeleztem a problémát a Polgármesteri Hivatal felé, remélem rövid időn belül kiderül miért került oda, mikor és hogyan kerül el onnan.

screenshot_2018-01-14_00_27_54.png

2 hozzászólás “Nevezzük el Pesterzsébet új köztéri szobrát!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük