Vödrökkel védekeznek az eső ellen a Dél-pestiben

Tegnap esti életképek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban.

A Párbeszéd politikusaként azt vallom, hogy mindenkinek, vagyoni helyzettől függetlenül joga van az egészséges élet lehetőségére, ha pedig megbetegszik vagy megsérül, a gyors, szakszerű és színvonalas ellátásra! Miközben az EU képviselők a felcsúti kisvasút mozdonyát vezetgetik, a kormányfő pedig végigszotyizza az ország összes stadionjának VIP páholyát, addig az bizony nem járja, hogy az iskoláinkban, metróinkban, a vasútállomásokon és kórházainkban vödrökkel orvosolják a beázást. 

Minden tiszteletem a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosoké, ápolóké és nővéreké, akik ebben a méltatlan helyzetben is végzik a munkájukat, gyógyítanak minket dél-pestieket.

Ettől függetlenül tarthatatlan ez az állapot, hetente jelennek újabb és újabb negatív hírek a sajtóban az intézményről. Botrány, botrány hátán: tavaly Szabó Tímea országgyűlési képviselővel télen nekünk kellett kitakarítani a WC-ket. Takarításunk és az egyre növekedő lakossági elégedetlenkedés részben elérte tehát célját:

  • először munkaerőfelvételt hirdetett a kórhát takarítói munkakör betöltésére
  • majd bocsánatkérő levelében újabb fejlesztésekre tett ígéretet.

Pesterzsébet képviselő-testülete pedig a kórház rossz pénzügyi helyzete miatt egyhangúlag 3 millió forint támogatást szavazott meg a dolgozók év végi jutalmazására és további 120 ezret eszközbeszerzésre. Pesterzsébet Önkormányzata azóta is negyedévente nyújt újabb és újabb támogatást nyújt: eszközt vásárol, jutalmakat finanszíroz, parkolót épít.

A fenntartó ellenben láthatóan továbbra sem biztosítja a forrást a normális működéshez. Így aztán tavasz végén, nyár elején jöttek ismét rossz hírek: a fejlesztések elmaradtak, az energiát pedig inkább egy lakossági promóciós verseny promózásába fektették, hogy ingyenesen hozzájuthasson a kórház 100 liter alkoholos kézfertőtlenítőhöz. A sikeren felbuzdulva gyorsan be is zárták a kórtermeket mondván, hogy a gyerekek nyaralni mentek. Most pedig vödrökkel védekeznek az eső ellen.

Ami igazán dühítő az egészben az az, hogy Gémesi Emese képviselőtársam javaslatára tavaly decemberben Pesterzsébet képviselő-testülete a kerületi lakosok elfogadható mértékű ellátása érdekében egyeztetés kezdeményezett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal. A testület akkor egyhangúlag elfogadta a javaslatát, melynek eredményeként meghívta az intézmény főigazgatóját.

Az intézmény főigazgatója pedig cokit mutatott, szerinte ugyanis minden a legnagyobb rendben, nincs miért aggódnia a kerületi képviselőknek, így nem hajlandó egyeztetni és köszönettel, de visszautasította a meghívást.

Ha a kórház vezetése szerint ez így OK, akkor valami nagy baj van a fejekben. Szerintem ugyanis ez szégyen. Szégyen, hogy a képen látható összekötő folyosó évek óta beázik. Télen hideg, nyáron pedig üvegház jellegű és csak a fekete 23-as klimatikus viszonyaival összehasonlítható. Fejlesztése pedig a betegek szerint akkor lesz várható, ha hátraköltözik az igazgatóság. Úgyhogy hajrá, többen segítünk majd hátravinni az asztalokat!

Persze nem szeretném a kórház vezetésére rakni a felelősséget, a kormány az, amely szándékosan hagyja lerohadni az egészségügyet, hátradőlve nézi az orvos hiányt és hagyja működésképtelenné válni a kórházainkat.

Pedig ha a „kurv@anyázás” már megy a fideszes képviselőknek a Parlamentben, akkor megmutathatnák végre milyen férfiak, oszt felkaphatnák a malteres kanalat vagy az ácsszerszámokat és belevághatnának a Dél-pesti évtizedek óta húzódó felújításába.

Mert az ígéretekkel már tele a vödrünk, végre cselekedni kellene!

Egy hozzászólás “Vödrökkel védekeznek az eső ellen a Dél-pestiben” bejegyzéshez

  1. A cikket megosztottam, de nem lájkoltam, mert a történet egyáltalán nem tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük