Környezetszépítő verseny Pesterzsébeten

Szeretsz kertészkedni? Fontos a környezeted? Tennél is érte?

Pályázz, hogy nyerhess! Pályázz, hogy segíthessünk!

Pesterzsébet Önkormányzata a kerület Madarak és Fák Napi rendezvényeit színesítve környezetszépítő versenyt hirdet, melyen kerti eszközöket, virágokat, facsemetéket és növényeket kapnak a jutalmazottak.

A versenyre kertes házak lakói, valamint társasházak, emeletes tömbházak jelentkezhetnek.viragos_2.jpg

Az Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért környezetszépítő versenyre a pályázatot benyújtani írásban vagy az interneten letölthető adatlapon lehet, legkésőbb 2016. április 12-ig.

/A kiírás a március 22-én megjelenő Pesterzsébet Újságban is olvasható lesz, az adatlap pedig a pesterzsebet.hu oldalról letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal portáján kérhető./

Kertes házak kategóriában a családi házas övezetben lakó, zárt kerttel is rendelkezők vehetnek részt, akik vállalják az utcai zöld sáv megfelelő gondozását, illetve a járda tisztán tartását. A bizottság azonban a jutalmazásnál figyelembe fogja venni a kertes házak zárt kertje, udvara gondozottságát, tisztán tartását is.

Társasházak kategóriában emeletes tömbházak indulhatnak, nevükben a közös képviselő jelentkezhet, egy pontosan körülhatárolt közterületi parkrésszel, amit a társasház lakói gondoznak.

A pályázat értékelésekor fontos szempont a tisztaság, a növényzet védelme, komposztálók használata, a szelektív hulladékgyűjtés, konyhai kiskertek, veteményesek létesítése. A kertek, parkok, sziklakertek mennyire sokszínűek, a növényzet tájidegen vagy őshonos mennyire harmonizál a környezettel. A Madarak és Fák Napja apropóján figyelembe veszik a madárgondozást, madáretetőket, odúkat is.

A meghirdetett kategóriákban a bizottság I., II., III. helyezéseket fog kiosztani, pontozási rendszer alapján fogja díjazni a mozgalom szempontjából kiemelkedő teljesítményt nyújtókat.viragos_1.jpg

Pályázat beküldési címe: Pesterzsébet Önkormányzata Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága (1201. Bp. Kossuth tér 1). A borítékra írják rá, hogy “Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” környezetszépítő mozgalom.

A levélben a jelentkező nevét, címét, telefonszámát, kategóriát kell megadni. Társas, tömbházak házak esetében meg kell adni a gondozásra vállalt parkterület pontos elhelyezkedését, nagyságát is.

A díjazásra várhatóan 2016 májusában, a Madarak és Fák Napja ünnepségén fog sor kerülni.

További információkat a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság titkárától, Radnai Dórától kaphatnak.

E-mail: radnai.dora@pesterzsebet.vagy a Polgármesteri hivatal központi számán: + 36 (1) 283-0640

Sok sikert kívánok mindazoknak, akik egyet értenek az „Élhetőbb, tisztább, zöldebb Pesterzsébetért” környezetszépítő verseny szellemiségével, és hajlandók aktív, tevőleges szerepet vállalni benne!viragos_4.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük