Meddig érjen Orbán kisvasútja?

Újabb Guinness-rekord kísérlet tanúi lehetünk? Úgy tűnik nem csak fajlagosan a legdrágább, de az ország leghosszabb kisvasútja is épülhet Felcsúton. Október elején még drámai hírekről számolt be a sajtó, az eredetileg október végi átadással tervezett építkezés nagyon rosszul állt, sok helyen még a síneket sem lehetett látni, s senki nem tudta mikor roboghatunk el először az alcsútdobozi arborétumtól a felcsúti stadionig.

maxresdefault_2.jpgMára kiderült november közepére csúsztatják az átadást, ráadásul a sorozatos támadások miatt Magyarország miniszterelnöke is megszólalt az ügyben: Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha ezután is támadják, akkor Lovasberényig – mondta Orbán Viktor szombaton Felcsúton, a helyi óvoda ünnepségén.

Ön meddig hosszabbítaná a felcsúti kisvasutat, mennyit áldozna még a miniszterelnök hóbortjaira?

Az 1800 fős faluban 857 millió forintból épül kisvasút. A kivite­lező a Swietelsky Vasúttechnikai Kft., amelyet közbeszerzési eljárás nélkül választottak ki. A Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány egy hónapja írta alá a szerződést az építőipari vállalkozással. A közbeszerzés mellőzésére az adott lehetőséget, hogy a 857 millió forintos költségből 600 millió (azaz 70 százalék) uniós támogatás, közbeszerzés pedig csak 75 százaléknál nagyobb arány felett kötelező.

11164755_459869137510434_1759251994195392620_n.pngA Figyelő korábban arról írt: az unió vizsgálja a felcsúti kisvasút támogatását, az EU csalás elleni hivatala azonban nem válaszolt a nyomozás megindítását firtató kérdésekre. Pedig ha vizsgálják, akkor nagy bajba kerülhet a hatszázmillió forintos elszámolható közkiadási kerettel, kiemelt projektté emelt, felcsúti beruházás.

A Figyelő áttekintette ugyanis a tervezett beruházást, amelynek megvalósulásával a közel kétezres falu teljes lakossága naponta akár négyszer is megfordulhatna a kisvasúton. A beadott dokumentáció szerint ugyanis a 600 millió forintért építendő felcsúti kisvasúton naponta várhatóan 2500-7500 ember utazik majd. Többek közt ilyen marhaságok miatt már az EU-nak is feltűnt a projekt, és jelezte, hogy utólag is vissza lehet kérni a hülyeségre adott uniós pénzt.

Már a német közszolgálati tévé is beszámolt az Orbán Viktor vidéki háza körül növekedő falu fejlesztéseiről. A négyezer fős stadion látványa egy feleakkora faluban már önmagában elég bizarr lehetne, de hogy még ráadásul ez a miniszterelnök háza mellett is van, igencsak érdekes a német nézőknek. Azt azonban, hogy az ő adójukból finanszírozzák egy hibbant, megalomán kormányfő családi kisvasútját már nem nyelik le.

Nem baj: Orbán Viktor érti a kritikát: ha senkinek nem tetszik a felcsúti kisvasút ötlete és nagyzolásnak tartják, akkor emeli a tétet: legyen sokkal drágább és hosszabb.

Ez már nem pártpolitikai kérdés, nem arról szól, hogy valaki jobboldali vagy baloldali, konzervatív vagy liberális – ez pusztán az öntetszelgő pofátlanság netovábbja.

A miniszterelnök telke végébe építteti stadionját, majd fűtött pályákat kér mellé és gyermekkori álmát egy kisvasutat is kap hozzá ajándékba, majd pályázik a világ leghosszabb kisvasútja címre.

Vajon ő vesztette el józan ítélőképességét vagy a magyar választópolgárok, akik ezt hagyják?

37 hozzászólás “Meddig érjen Orbán kisvasútja?” bejegyzéshez

  1. Szerintem érjen el Moszkváig, legalább lehetne atomvonatként használni ezt szárnyvonalat…:D

  2. Szóval nem ártana, ha választók közül, – már ameddig még ez az intézmény működik, hogy a démosz dönthet -, legalább kettő millióan vennék a fáradtságot és olyan egy azonos irányba lennének kedvesek szavazni, amelyik nem a narancshuszárok, vazallus haveri társaságok, feudál-bolsi, KDNP, cöf-cöf érdekeltség irányába mutat.
    Vagy szívja mindenki azt a fotelben ücsörögve, hogy az országban szabad rablás folyik. Leplezetlenül.

  3. @I-Work: O.k., de kire szavazzon az a 2 millió? Pld. a fenti eset -és társai- egyúttal az ellenzék hihetetlen impotenciáját is megmutatják. (T.i.: hogy ilyenekből sem tud ügyet csinálni.)

  4. De Blogger Géza és geciputtony majd elmagyarázzák miért is jó a gazdaságnak a kisvasút.

  5. A legkozelebbi kobanyaig. (az se baj, ha apucie)
    Jol johet a mindennapi munkaba jarashoz….hacsak nem mas lesz az itelet.

  6. szerintem az lenne a legelegánsabb, ha a háza kapujától a stadionig tartana a kisvasút nyomvonala

  7. pedig ez kurvajó dolog. mekkora genyák vagytok bazmeg! a holnapi norvégverés után meg beiratkoznátok bakternak mi?:D

  8. “minket ért az a megtiszteltetés, hogy felépíthetjük a Joszif Sztálin szárnyvasutat. Ezen a vonalon szállítják majd a szenet N.-ből a sztálinvárosi kohókba. Fontos nemzetgazdasági érdek, hogy a szárnyvasút minél hamarabb felépüljön, határidőnek Sztálin elvtárs legközelebbi születésnapját, 1951. december 21-ét tűzték ki.”
    Moldova Gy. Gázlámpák alatt

  9. Bezzeg a románok nem fostak be. Aszongya: nem azért váltunk le titeket, hogy az ellenzéket pozícióba hozzuk. Az egész korrupt elittársadalmat váltjuk le, a törvényhozóktól a végrehajtókon át az összes megélhetési maffiapolitikust.

  10. @I-Work: Nagyon kurva egyszerű lenne egy irányba szavaztatni Magyarország lakosságát: az összes kibaszott bukott politikus eltakarodhatna a büdös gecibe, és elfelejthetné a politizálást a szájbabaszott világ végéig, ahelyett, hogy létrehozza a nyolcszázhuszonharmadik baloldali formációt is. Szétaprózzák a protestszavazatokat, meg elüldözik az urnáktól azokat, akik már szivárványszínűt okádnak tőlük.

    De persze politikusok, soha a szánalmas, semmirekellő életükben nem csináltak mást, és csak és kizárólag a hatalom megszerzése érdekli őket.

    A különbség a Fidesz meg köztük csak annyi, hogy a Fidesz sokkal pofátlanabb és eredményesebb módon csinálta ugyanazt, és megszopatta őket.

    Mikor aggatjuk fel MINDET lámpavasakra, és rakjuk rendbe ezt az országot máááár?!

  11. Nagyon hitvány ember lehet a blog írója, ha jelenleg ez a legnagyobb problémája Magyarországon ! Egy nem létező, párt képviseletében mocskolódik egy turisztikai fejlesztésen ! Javaslatom szerint a kisvasutat mindkét irányban tovább kell építeni Bicskétől Székesfehérvárig ! Sok ilyen fejlesztésre lenne szükség, ami hozzájárulna hazánk nevezetességeinek jobb megismeréséhez és a szabadidő hasznos eltöltéséhez !

  12. Nem tudom a ballibaknak, mi a fasz bajuk van a kisvasuttal. Sokan szeretik a vonatokat, nekem is volt gyerekkoromban, a mai napig megvannak a mozdonyok, meg nehany vagon.

  13. “a közel kétezres falu”

    ez könnyen orvosolható: várossá kell nyilvánítani, és kész. (Jónapot)

  14. @andrásúr: Hát ha vezérünknek lehet ez a legnagyobb problémája ?, akkor megér egy misét 🙂
    De ne ülj fordítva a lovon mert a ló másfelé megy mint te szeretnéd 🙂

  15. @tisztviselőként dolgozó arcszörzet szakállamtitkár: “Nem tudom a ballibaknak, mi a fasz bajuk van a kisvasuttal. Sokan szeretik a vonatokat, nekem is volt gyerekkoromban, a mai napig megvannak a mozdonyok, meg nehany vagon.”

    Nyehehe!
    Qrva jó kifigurázása a tolvaj maffiózó hasba lukbeszélős érvelésnek. Különben ennek az orbán törpeelefántja, a mr. 20% a legjobb példája.

    De itt egy mai példa is a szíjgyártó zakójára:
    index.hu/belfold/2015/11/11/luxuszako_szijjarto_kuka/

    A futsalcsapatnak ennyi, és ilyen érvekre tellett. De hát nekik elnézzük (lófaszt!) mert agyatlan focisták.
    Na mindegy, ilyenkor kezd nyílni a (nem Bicske) bicska…

  16. Harcolni kell a liberális métej ellen amely fikázza a vasút fejlesztését, és ennek a harcnak mint közíró egyik élharcosa vagyok. Blogom a parancsnoki sátra a liberális imperialista tőkepénzesek elleni küzdelemnek és így támogatom a nemzetmentő kormányunk élén végzett emberfeletti munkáját Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, áldassék a neve!

  17. @Mach Péter:

    De most tényleg…

    Hova építhet a Fidesz kisvasútatat, anélkül hogy Mach Péter ne posztoljon róla ?
    És az MSZP ?
    ÉS más párt, vagy kormány ?

    Orbán pont azt mondta, hogy bármit csinál jön egy-két ballib és elkezd lélegeztetőgépezni, bérrettegni.
    Ha pusztán ezokból nem csinálna semmit az nagy ostobaság lenne.
    Azaz ha a ballibek kárognak, akkor zat a dolgot csakazért is meg kell építeni.

    Megjegyzem hasonló állásponton vagyok én is, tekintve a károgás emnnyiségét és minőségét.

  18. Leszarom a kisvasútat.
    A focipályát is.
    Azt is leszarom, ha személyes oszt ki, minden haverjának milliárdokat.

    Ezek ugyanis másodlagos kérdések, hogy hol épül múzeum, kisvasút, focipálya, ….

    Az elsődleges kérdés, hogy növekszik-e a gazdaság, rommá adósítja-e az országot, mint a ballib elkúrók, megduplázza-e a munkanélküliségi rátát, minst az összefogásod, és elkúrja-e általában.

    Nos.
    Orbánék kategóriákkal jobban, és hasznosabban veezetik az országot, mint a ballib elkúrók.

    Persze értem hogy felháborító a klientúra zabáltatása, de pusztán ezokból semmi értelme lecserélni őket egy olyan formációra, akik ugyanúgy zabáltatják a saját klientúrájukat, és még közben el is kúrják, de nagyon.

  19. @­DezInf:

    De most tényleg…

    Nyilván az egyetlen hely ahol érdemes, az Orbán házától, stadionjától indul és a foci akadémia szállásáig ér.

  20. Na, most hogy ilyen szépen körbeszopta egymást ez a pár szarrágó fotel-forradalmár (bértrollbosszantó_kovi1970, Bobby Newmark, Magna cum laudeTigeri másztesz digrii- atyaisten de kurva hülye neved van- anyád tud erről?, etc) lenne egy gyors kérdésem:

    PS: szép nevű bloggazda ez neked is megy:

    Mit kell tenni, a pcsiogáson, meg a tüntizésen, meg a neten való ordenáré hörgésen túl csinálni, hogy mindez megváltozzon?

    Hajrá!

  21. @Ballib Cenzúra:

    Remélhetőleg a kórházak elől ellopott pénzt akkor érzed és érted meg, amikor a retkes anyád megdöglik mert nincs éppen orvos amikor beviszed valamelyik halálgyárba.

  22. @Ballib Cenzúra: Hagyjad az elkúrókat. Senki nem akarja őket vissza. Azt akarjuk, hogy ha már ekkora volt a cigány pofája a választások előtt, akkor ne csinálja ugyanazt kétszeres mértékben, mint az elkúrók. Értesz ebből egy szót is?

  23. @Ballib Cenzúra: Az ország nem növexik, az adósság meg tovább nő, a nép meg szegényedik.
    Az hogy leszarod a lopásokat, remekül mutatja milyen szar ember vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük