A Normaflore elég vagy csak a lobotómia segít?

A határzár bevezetése után ugyan csökkent a járványveszély, ám az eltérő kulturális környezetből érkező ember letelepítése veszélyes lehet egészségügyi szempontból is, mondta Beneda Attila az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szerinte eltérő belső baktériumflórával rendelkeznek és nem természetes számukra az egészségügyi szűrés, illetve az oltások alkalmazása. Emiatt véleménye szerint a menekültek elosztására vonatkozó kvótarendszer hasonló veszélyeket rejt járványügyi szempontból, mint a menekültáradat.

pinges_2.png

Meggyőződésem, hogy mind a bevándorlás, mind a menekült kérdésre (ami nem ugyanaz) Európában közösen, felelősségteljesen, a tényekre alapozva, és nem a polgárok félelmeire és előítéleteire építve kell megoldásokat találnunk. Az ún. nemzeti konzultáció Magyarországon, amely a bevándorlást a terrorizmussal kötötte össze, a félelemre és gyűlöletkeltésre alapozott fideszes aláírásgyűjtés és a mostani egészségügyi kockázattal való riogatás ugyanis minden csak nem felelős politizálás eredménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük