A Kormányhivatal nem lát, nem hall, nem szagol

A Kormányhivatal nem lát, nem hall, nem szagol. Válaszolt a Pest Megyei Kormányhivatal is a Ferencvárosban és Pesterzsébeten érezhető bűzszennyezés ügyében beadott adatigénylésemre.

A helyszíni ellenőrzésekről 3 db hivatalos feljegyzést is csatoltak. Október 5-én, 15-én és 21-én is tartott szemlét a hivatal munkatársa. 

“Olyan maró szagfelhőket érezni időnként, mint a régi termelés idején. Az elmúlt két hétben mintha még sűrűbben fordulna ez elő – állítja a Borsnak egy pesterzsébeti asszony, aki még újféle szagokat is felfedezni vélt az eddig – főként nyaranta – érzett szúrós szag mellett.” Több tucatnyi hasonló lakossági panaszról tudok, s közülük tucatnyit hivatalosan is benyújtottak

S vajon mire jutott a Kormányhivatal az ügyben? Nos, ők a Soroksári út mentén érezhető kipufogógázokon kívül nem érzékeltek semmit.

buddha-arany-nem-lat-nem-hall-nem-beszel-e0139_b5110016_1.jpg

A Pest Megyei Kormányhivatal válaszlevele.

A levél mellékletei.

Egy ember halad a sztrádán és hallgatja a közlekedési híreket:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!

Így érezheti magát a Kormányhivatal is: van ugye az a bűz, amitől mindenki szenved (több tucatnyi panasz, tucatnyi hivatalos bejelentés), csak a hivatal munkatársai nem éreznek semmit.

 Bezárult tehát a kör:

A PE/KTSZ/37338/2015 ügyiratszámon összesített panaszbeadványok
kapcsán az alábbi kérdésekkel fordultam a Kormányhivatalhoz:
– a panaszok kivizsgálásakor hányszor végeztek a helyszínen
vizsgálatot,

Illetve az alábbi adatkérésekkel:
– a panaszok kivizsgálásához kidolgozott cselekvési terv,
– a helyszíni vizsgálatkor felvett jegyzőkönyvek,
– a helyszínen folytatott mérések jegyzőkönyvei.

vegyi_5.jpgA Kormányhivatalhoz a közérdekű bejelentésekben megjelölt területeken eddig háromszor tartott helyszíni szemlét. A helyszíni szemléken azonban a közérdekű bejelentésekben foglalt (ammónia, penész, doh, vegyszerszag, égetett műanyag) szaghatást nem tapasztaltak, így annak forrását és jellegét sem találták meg.

A Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya Levegő- és Zajvédelmi Osztálya jelenleg is folytatja a vizsgálatokat. Az adott terület több négyzetkilométeres, számos telephely található rajta. Az elmúlt másfél hónapban semmilyen mérést nem végzett a hivatal, így arról jegyzőkönyv sem készülhetett.

S mindez az Illatos úti Vegyi Művek közvetlen közelében. Vajon valóban képtelenek másfél hónap alatt megtalálni egy bűzszennyezés forrását vagy titkolnak valamit? Mi folyik az Illatos úton? Miért nem engedik be a kerület önkormányzati képviselőit, hogy ellenőrizhessék a kármentesítést és a hordók biztonságos elszállítását?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük