Pesterzsébet nem kér a Mészáros Lőrincekből!

korrupció 1_1.jpgNégy éve azt ígértem: tiszta kézzel, fejjel és nem utolsósorban tiszta szívvel állok ki a kerületben élők ügyeiért. Vállaltam, hogy Pesterzsébeten mindent megteszek a korrupció megszüntetéséért, az átlátható gazdálkodásért.

A Párbeszéd Magyarországért célja eddig is az önkormányzati korrupció visszaszorítása és az önkormányzatok működésének átláthatóbbá tétele volt.

Amit az előző ciklusban elértem:

A hivatal ma már nem biztosít kedvezményes bérleti díjú ingatlanokat a pártoknak, azokból az érintett szervezetek kiköltöztek, vagy ma már piaci árat fizetnek érte.
– Csökkent a zárt napirendek száma és csak a jogszabályban előírt esetekben vált elérhetővé a zártkörűség.
Elsőként a fővárosban Pesterzsébeten nyilvános az egymillió forint feletti szerződések listája és az a kerület honlapjáról letölthető.
Kis lépés a képviselőknek, de hatalmas ugrás az átlátható gazdálkodásban érdekelt pesterzsébeti polgároknak:javaslatomra Pesterzsébeten nyilvánosak és az interneten letölthetőek a képviselők vagyonnyilatkozatai a teljes ciklusra nézve.

A képviselet szolgálat és nem privilégium, javaslatomra az előző ciklusban:

Bástya elvtárs már nem jár uszodába: megszűnt a képviselők ingyenes uszoda és jégcsarnok használata a kerületben.
– Nem kapnak ingyen laptopot sem ők, sem szakértőik a kerületben.
– Megszűntek kedvezményes bérleti díjú pártirodák.

Pesterzsébet ugyanis nem Felcsút, mi nem kérünk a Mészáros Lőrincekből, az itt élők a korrupció helyett a közszféra nyílt és átlátható gazdálkodásában érdekeltek.

korrupció 5.jpgAmit elkezdtem, folytatom: a korrupció visszaszorításának érdekében vállalom, hogy megválasztásom esetén a lenti szabályok betartása feltétele lesz a polgármester támogatásának és az éves költségvetések megszavazásának:

  • Az önkormányzat csak olyan céggel köt szerződést, amely legalább egy éve működik, tulajdonosi hátterét pontosan bemutatja.
  • Az önkormányzat honlapján rendszerezett, könnyen kereshető formában nyilvánosságra hozzuk a cégekkel kötött valamennyi szerződést. Minden ajánlattételi felhívás, ajánlat, és azok értékelése kereshető formában elérhető.
  • A szerződések csak akkor léphetnek hatályba, ha azokat közzéteszik az interneten.
  • Az önkormányzattal szerződést kötő cégek is kötelesek a honlapjukon elérhetővé tenni a szerződést annak hatályba lépése napjától.
  • Létrehozzuk az átláthatósági biztos pozícióját. Feladata lesz az átlátható önkormányzatra vonatkozó szabályok betartásának biztosítása és ellenőrzése.
  • Az önkormányzati nagyberuházásokba civil ellenőröket vonunk be, úgynevezett integritási megállapodások keretében. Együttműködünk az erre szakosodott civil szervezetekkel a korrupció visszaszorítására alkalmas önkormányzati szintű szabályok kialakításának és bevezetésének érdekében.

Az önkormányzati képviselő testület működésének átláthatóbbá tétele érdekében vállalom, hogy mindent megteszek, hogy az interneten követhetővé váljanak a képviselő testület ülései.

1956847_10152775971849595_755584263517526269_o.jpg

11 hozzászólás “Pesterzsébet nem kér a Mészáros Lőrincekből!” bejegyzéshez

  1. Nem elég kirakni a szerződést. A projecttel kapcsolatos összes számlát is bankszámlakivonatot ki kéne rakni. Így kerek a történet.
    Aki meg nem vállalja az menjen a versenyszférába üzletelni…

  2. “…amely legalább egy éve működik, tulajdonosi hátterét pontosan bemutatja”

    A pályázat megnyerése után pedig visszaveszem a céget a magyar strómanoktól, és újra off-shore-ként létezem…

  3. “Pesterzsébet nem kér a Mészáros Lőrincekből!”

    Szerintem azt majd a választók mondják meg, hogy kiből kérnek. Bár ez sem mindig van igy, hiszen a választók beszavaztak egy LMP képviselőt és kaptak a nyakukba egy PM képviselőt.

  4. Nem az a kérdés kiből nem kértek (Mészárosból én se kérnék), hanem, hogy kiből kértek. És az miért lenne szerintetek jó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük