Elkapták a fojtogatót

A Duna-parton és Pesterzsébeten élők számára megnyugtató hírt kaptunk ma a testületi ülésen. A kerületben fojtogatóként hírhedtté vált elkövetőt ma elfogta a rendőrség. Előállították, kihallgatták és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Az Ittlakunk.hu pesterzsébeti oldalán jelent meg először, hogy a múlt héten, a Pacsirta telepen történt brutális bűncselekmény után szerda hajnalban 3 óra 10 perckor az Ábrahám Géza utcából, majd 04 óra 25 perckor a Serény utcából érkezett bejelentés, amely szerint egy-egy nőt megtámadtak. Az ismeretlen férfi megpróbálta a nők értékeit elvenni, majd a helyszínről elmenekült. Az ügyben a BRFK XX. kerületi Rendőrkapitánysága rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

bilincs.jpgA Pacsirta telepen történtekhez hasonlóan az elkövető brutális támadást intézett az áldozatai ellen, fojtogatta, rúgta, ütötte áldozatait. Az egy héttel ezelőtti bűncselekmény miatt erőszakos közösülés kísérlete és rablás, míg a szerdaiak esetében rablás ügyében folyik a nyomozás.

Makádi Katalin rendőrezredes a Budapest XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője tartotta éves beszámolóját a testületi ülésen. A beszámoló után jeleztem, hogy a kerületben komoly riadalmat és félelmet keltettek az elmúlt hetekben nők ellen elkövetett brutális, erőszakos bűncselekmények. Többen nem mernek egyedül este bevásárolni, patikába menni. Több internetes fórumon, Facebook csoportokban került elő és vártak valamilyen megnyugtató információt egyre többen. 

Rendőrkapitány asszony válasza mindenkit megnyugtathat: a rendőrség gyorsan és eredményesen dolgozott. A kerületben csak fojtogatóként elhíresült bűnözőt ma már el is fogták, előállították, kihallgatták és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Köszönet a rendőrségnek az eredményes nyomozásért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük