Unortodox faültetés

fa_1_1401798992.png_817x1391

Sajátos elképzelése van az erzsébeti focistákról a városvezetőinknek:

– szerintük nem csak a füvet utálják és inkább műfüvön fociznak, de a fákat is lomb nélkül kedvelik. Így eshetett meg, hogy az utolsó megmaradt fának is levágták az összes ágát, eltüntetve annak lombkoronáját.

Még februárban fogtak össze a Duna-partért tevékenykedő képviselők. Akkor támogatták a javaslataimat és nem engedték, hogy a tervezett Mediterrán-stadion miatt újratelepítés nélkül kiirtsák az összes fát a Zodony utcai sporttelep  és a mellette lévő lakópark környékén

Az akkori határozat szerint:

A szakértői vélemény alapján életveszélyes fákat kivágni és pótolni május 31-ig köteles a hivatal, a többi fát csak szakértői jelentés alapján lehet kivágni abban az esetben, ha valóban életveszélyes, ezeket pedig év végéig kell rendeznie és kivágás esetén pótolnia a hivatalnak.
A határozat azt is rögzíti, hogy a fákat a sportcentrumnál kell pótolni és minden kivágott fa helyett kettőt kell ültetni. A fakivágás utána gyorsan lezajlott az ültetés is megkezdődött.

A határidő lejártakor, a múlt héten fel is tettem a kérdést, hogy áll az ültetés, ugyanis hiába kértem, a Közműhelytelep utca felőli részére a sportcentrumnak nem ültettek fákat. A válasz kissé meglepett: az ültetést befejezték és inkább a vasút felőli oldalon ültettek fákat és nem a lakóházak felé. A zajvédelem a választások után már kevésbé fontos, legalább szokják a lakók amíg meg nem épül a stadion is.

Az igazi meglepetés azonban utána ért: nem illett a műfűhöz a természetes fa, zavarta a focistákat az árnyék, úgyhogy ennyit hagytak az utolsó lombkoronából is. S ezt ugye nem kell pótolni, ugyanis nem vágták ki.

Mondhatnám ügyes, de jelzem: erre októberben, a szavazófülke magányában még visszatérünk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük