Megálltak és édesanyjukra gondoltak

Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat. Pesterzsébeten hagyományosan a Vöröskereszt szervezésében kerül megrendezésre az ünnepség az Anyák szobránál a Szent Erzsébet téren. A szobor 1933-ban készül és Kaszab Károly alkotása. Idén május hatodikán került sor a rendezvényre, ahol közösen vettek részt a dél-pesti kerületek iskolái, kispesti, pesterzsébeti, csepeli és soroksári diákok és pedagógusok adtak műsort a csillogó szemű anyukáknak és nagymamáknak.

Pesterzsébeti képviselőként persze tudom, sokan nem vesznek részt ezeken az ünnepségeken, ők az önkormányzat döntéseivel akkor találkoznak, amikor szembesülnek vele, hogy a megalázóan alacsony bérű közfoglalkoztatásból is kikerülnek, vagy ha a szétmutyizott kerületi közétkeztetés miatt éhesen jön haza gyermekük.

Ahogy a Dinamo Műhely blog szerzője is írja:

“Ő az anya, aki nincs benne a játékban, akinek nem osztottak lapot, mégis ő esik ki elsőként. Ő az anya, aki évek óta nem volt nyaralni, aki nem is érti a hirdetést, hogy „a Szigetre őt is ki kellene vinni”, akinek a Balaton nem Sound, hanem utolsó boldog éveinek színtere. Ő ugyanaz az anya, aki azért ingázik napi két órát, hogy a gyerekből legyen valami.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük