Miért hömpölyög a szemét a pesterzsébeti utakon?

Véleményt formált április hatodikáról a Főváros: előbb visszazárta a Várkert Bazárt, most pedig plakáteltávolító munkásainak köszönhetően cafatokban hömpölyögnek a választási ígéretek Pesterzsébeten a csatornanyílások felé.

A Fővárosi Önkormányzat unortodox módját választotta a választási plakátok eltakarításának. Az általuk kihelyezett fatáblákat egyelőre nem elszállították, hanem nagynyomásúval cafatokra aprították a fent lévő plakátokat majd, hagyták, hogy a természet tegye a dolgát és az eső a csatornákba szállítsa, vagy zöld felületeken komposztálódjanak.

Komolyabb meglepetés persze nem ért: már a kampány előtt jeleztem: a FIDESZ-nek semmi sem drága, a közösségi kerteket haszontalan úri huncutságnak tartja, de a választási győzelemért képes vadplakátokkal elárasztani a kerületet. Leszavazta ugyanis azt a javaslatot, hogy idén is 160 helyre (oszlopok, fák köré) felállított plakát helyet hozzunk létre és ezzel együtt tiltsuk is meg, hogy máshova ragasszák a jelöltek politikai plakátjaikat. A városvezetés azonban nem támogatta a javaslatot, a FIDESZ-t nem zavarta a szemét, hogy vadplakátok lepik el a kerületet, egyetlen céljuk van: hatalmuk megtartása, s annak biztosítása, hogy nehogy egyenlő esélyekkel induljanak az ellenzéki jelöltek velük szemben. 

Most pedig kiderült: azt a keveset, amit kitettek, sem tudják rendben tartani.

vadplakatos.jpg

 

2 hozzászólás “Miért hömpölyög a szemét a pesterzsébeti utakon?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük