Requiem egy nyárfasorért

Szerdán döntött a képviselő-testület a Zodony utcai nyárfasor életveszélyes fáinak kivágásáról és pótlásáról. A tervezett Káder János Mediterrán- stadion helyén, tiszteletre méltó gyorsasággal a hétvégén sikerült is kivágni az összes fát. A teljesítményt árnyalja, hogy máshol ez nem történt meg. Mivel a testület határozata a fák közül csak azok kivágását engedélyezte, amelyeket a szakértői vélemény életveszélyesnek minősített ez furcsa állapotokat jelenthet: az ESMTK sporttelepén minden fa életveszélyes volt, míg a kerítésen kívül mindegyik egészséges.

Bár  a héten összefogtak a Duna-partért tevékenykedő képviselők, támogatták a javaslataimat és nem engedték, hogy a tervezett Mediterrán-stadion miatt újratelepítés nélkül kiirtsák az összes fát a Zodony utcai sporttelep és a mellette lévő lakópark környékén, a kivágott fák látványa még így is lehangoló

A testületi döntéséről és annak előzményei itt olvashatóak: Kettőt ültess egy helyett!

A képek pedig magukért beszélnek:

 

 

15 hozzászólás “Requiem egy nyárfasorért” bejegyzéshez

  1. Eszelos fairtas folyik mostansag Budapesten. Elkepeszto, egy total lebetonozott varosaban ugy vagjak a megmaradt fakat, mintha egyebbkent futoszallagon gyartanak oket, es nem 50-100 ev kellene amig megnonek.
    Par hete volt a hirekben, egy utcaban kivagtak kb 200 fat, mert az ott lakokat zavarta, hogy hullik a level.
    A varosban megsemmisitenek minden novenyzetet, ha meg kimegy az ember valamelyik erdobe, akkor meg vadaszpuskas elmebetegek kergetik el, mert zavarjuk oket a szabad gyilkolaszasban. Azonnal be kene tiltani minden fa kivagast, epitkezenek mashova, vagy telepitsek at a fakat akar mennyibe kerul is.

  2. remélem, hogy abban “gödörben” lakókat elég orrfacsaró bűzzel ajándékozza meg jópár fullos nyári nap melege.

  3. Amíg a kockafejűeknek egy város fejlődésének egyetlen mérőszáma, hogy “mi épül”, addig ez így is lesz. Itt a zöldnek, a levegőnek, a fának, az énekesmadárnak nincs értéke, csak az autópályának meg a gumigyárnak.

  4. Én nagy barátja vagyok a fáknak de.

    – Pont a nyárfa a létező legaljabb fák eggyike a kornyáron hulló vackaival. Én mindet kiirítanám, úgy utálom. Van 1000 másik szép fa ami nem ilyen utálatos.

    – a fejlődésnek nem szabad, hogy pár fa legyen a gátja. Ha kell ki kell vágni, majd lehet a helyére másikat ültetni.

    – A város nem arról szól, hogy minden zöld. Aki erre vágyik annak találták ki a vidéket, az elővárost. Borzalmasan unom már a folymatos nyavalygást, hogy legyen még 2m2 fű. Kell a fenének. Legyen út, villamos, parkoló. Ez a város.

    – Speciel ezért a stadionért (és kb a többiért is) nem hogy egy fát, de egy fűszállat is kár volt kivágni. Ez az ami biztosan nem hiányzik.

  5. Nem kettőt ültetnek helyette?
    Nem értem hol itt a probléma?
    Gratulálok hogy legalább elérted a kétfás ültetést!
    Ez komoly!
    Nyárfa ide nyárfa oda ha már megtörtént ….figyeljünk arra hogy tényleg elültetik-e azokat a fákat.

  6. Nyárfákért tényleg nem kár. Legyen bármi, csak ne a szöszölős, allergizáló és nem is túl szép nyárfák!
    Amúgy meg egy fa kivágása után a törzsátmérőjének megfelelő számú csemetével kell pótolni, tehát nem kell sírni!

  7. tanáyról felköltöztem pestre egy újépítésű lakcsira, csak az a baj, hiányzik a természetes falusi környezet…
    szar ez a város

  8. Hová az édesanyátok picsájánba tettétek a gyúrcsánynak a videóját ott az orbáné kint van kocsog kétszintu indexes banda a kurva anyátokat rakjátok segbe gecik. Azonnal tegyétek ki a gyursányét is mert mondog gecik bajt hozok rátok van ismerősöm az mszpbe ti retkek.

  9. @Firpó:

    A kanadai nyár nem őshonos fa és valóban nem vált be Magyarországon, nem is ültet ma már senki ilyen fasorokat.Valóban szöszöl, viszont nem allergizál, ez csak urban legend.

    A fapótlással kapcsolatban pedig: életre és egészségre veszélyes fák kivágása esetén nem érvényes az általad idézett szabály.

  10. hehheeh azt mondjak, hogy ultetnek helyette masikat a sok majom meg beszopja?

    varosszive.blog.hu/2013/10/29/vagni_konnyu_ultetni_nehez
    “Ez a verzió az egyébként a beruházás során az érdekképviseleti funkciójáról teljesen megfeledkező V. kerületi Önkormányzatnál is megrökönyödést keltett, és ezért még áprilisban határozatban javasolta az Országgyűlés Hivatalának, hogy mielőtt Csepelre erdőt ültetnének, kérdezzék meg a szomszédos kerületeket, hogy hány fát tudnának befogadni. Hatvan napon belüli választ kértek.”

    kerem szepen az V kerulet eseteben a XI kerulet a Kamara-erdovel elegge vicces volt, mig a XX keruletnel a szomszedos XXIII kerulet vegelathatatlan szantofoldjei biztositanak tutti municiot az egesz terulet lebetonozasara

  11. @Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

    Az általam javasoltak alapján született határozat szerint ugyanott kell ültetni a fákat és nem a város másik felén.

    Amúgy a fényképeket azért is készítettem és tettem fel a blogra, hogy a terület üzemeltetői érezzék a törődést: nem felejtjük el az ültetésre maghatározott tavaszi határidőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük