Korán keltek, lopni mentek?

BREAKING!

Az oldal üzemeltetői törölték a cikk hatására a Magyar Hajnal anyagait (és engem is letiltottak az oldalról). A poszt, amiért létrejött: hogy a trükkös adathalászatot megállítsa, elérte. Így hamarosan törölni fogom.

A Magyar Hajnal pesterzsébeti csoportja egyik napról a másikra, több mint 1000 rajongót szerzett a Facebookon.

Pesterzsébet a magyar történelem egy rövid, de annál sötétebb időszakában arról volt ismert a politikai elemzők körében, hogy mind a kommunisták, mind a nyilasok az országos átlagot jóval meghaladóan szerepeltek. A rendszerváltás óta viszont hagyományosan baloldali kerületté vált mind a családi házas, mind a lakótelepi része. Megdöbbentő élmény volt tehát belefutnom a Magyar Hajnal pesterzsébeti csoportjának Facebook oldalába, és annak rajongói számába. A megdöbbenést fokozta, hogy számos baloldali képviselő, fideszes oktatáspolitikus, hivatali dolgozók is oldal az oldal közösségéhez csatlakozott. Mi változott a kerületben, mitől ilyen népszerű egy neonáci párt?

  • A nyilas időket felidéző teljesítmény, vagy mezei csalás a pesterzsébeti Magyar Hajnal népszerűsége a Facebookon?
  • S vajon miért olyan népszerű a baloldali és fideszes képviselők, önkormányzati dolgozók körében egyaránt?

tolvaj 3.jpg

A válasz egyszerű: korán keltek, lájkot loptak. A Magyar Hajnal – elődpártjához, a Jobbikhoz hasonlóan – szintén trükkös módon próbál az interneten terjeszkedni.

A pesterzsebet.info a kerület egyik, gyengén szerkesztett, ritkán frissülő közéleti és társadalmi honlapja volt még 2012-ben. A „Pest Erzsébet”művésznéven futó szerkesztő az ezen megjelenő cikkeket, posztokat osztotta meg Facebook oldalán. A Pesterzsebet.info még tavaly üzemeltetőt váltott, mit ad isten az üzemeltető pedig a Magyar Hajnal egyik aktivistája lett. Azóta a honlap nem elérhető, de a Pest Erzsébet ruhát váltott és a 2012 szeptemberében megnyitott Facebook oldal mára a kerületi neonáci párt oldala lett. Így esett, hogy Pesterzsébet legnépszerűbb pártja a Facebookon per pillanat a Magyar Hajnal.kővári.jpg

A pesterzsebet.info üzemeltetőjének profilképe

Ezúton kérem, azon ismerőseimet, akik nem szándékosan csatlakoztak a Magyar Hajnal támogatói közé nyomjanak egy dislike-ot! 

Ízelítő az oldalból: 

 

 Amúgy pedig Dopeman szavaival:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük