Míg megvalósul gyönyörű képességünk, a rend

2023. január: 108 feljelentés, 42 figyelmeztetés, 11 tetten ért szemetelő, 78 gépjármű, 21 elszállítás

Újabb fontos lépést tettünk az illegális szemét elleni és a közbiztonság javításért folytatott küzdelemben.  Nagyobb, szélesebb hatáskörű bizottságot hoztunk létre, hogy ellenőrizzük a kihívásokkal küzdő MSZP-FIDESZ városvezetést és munkára sarkalljuk őket.

Mivel a kormányválság miatt gyakorlatilag megszűnt a rendőri jelenlét a kerületben, – s egyre kevesebbet költ az állam a közbiztonságra és azt is alacsony hatékonysággal, – a kerületnek kell több forrást, több munkát, vért és verítéket beletenni, hogy Pesterzsébet élhetőbb és biztonságosabb legyen.

Az új, Környezetvédelmi, Városfejlesztési és Közbiztonsági Bizottság első ülését most kedden fogja tartani. Így most először fogjuk mi tárgyalni a rendvédelmi osztály tájékoztatóját, megfogalmazni a prioritásokat: dohányboltok, játszóterek, parkok, buszmegállók, parkolás, közúti közlekedés, lakossági hulladék… A bizottság elnökeként látványos sikert nem, de több munkát, több szemetest, több kamerát, nagyobb figyelmet a rendezett parkolásra, nagyobb védelmet a zöldfelületeinknek, átláthatóságot, a lakosság tájékoztatását igen.

Íme a rendvédelmi osztály tájékoztatója zanzásítva:

„A közúti közlekedés szabályainak megsértése miatt közterület-felügyelőink 8 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 100.000 Ft értékben, valamint 108 db feljelentést tettek. Emellett 42 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

Kerületünkben kiemelt problémát jelent a lakossági hulladék közterületre történő elhelyezése, mely hulladékgazdálkodási eljárást von maga után. Az elmúlt időszakban igyekeztünk nagyobb hangsúlyt fektetni a szelektív hulladék szigetek térfigyelő kamerarendszerrel történő megfigyelésére. A megfigyelések alkalmával megállapítást nyert, hogy a hulladék nagy részét gyalogosan viszik ki, mely megnehezíti a térfigyelő kamerarendszerrel történő közvetett tetten érését.

Ezért nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a helyszínen próbáljuk tetten érni a hulladékot közterületen illegálisan elhelyező személyeket. Ennek eredményeként 6 db helyszíni bírság került kiszabásra illegális hulladékelhelyezés miatt, valamint 5 alkalommal indítottunk hulladékgazdálkodási eljárást ezen személyekkel szemben.

Mind közbiztonsági mind köztisztasági szempontból fontos probléma a lejárt műszaki vizsgájú vagy hatósági jelzés nélküli gépjárművek közterületen történő tárolása. A jogellenes állapot megszüntetése érdekében járőrszolgálatunk rendszeresen figyeli, ellenőrzi, feltérképezi jelen gépjárműveket. Az elmúlt időszakban Összesen 78 db gépjármű került feltérképezésre és kiértesítésre, valamint 21 db üzemképtelen gépjármű elszállításáról intézkedtünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük