Augusztus elsején indul a pesterzsébeti lombzsák program!

Nagyobb és tetővel ellátott köztéri szemetesek, kedvezményes lombzsák program– cselekedjünk közösen egy tisztább, élhetőbb Pesterzsébetért!

A küzdelmet közösen kell megvívnunk, ezért a Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság a növekvő illegális hulladék elleni küzdelemben a múlt héten az alábbi döntéseket hozta:

Pesterzsébeten a lakossági hulladékszállítás jelentős része a kertekből kikerülő zöldhulladék.

Az FKF Zrt. külön szolgáltatásként végzi Budapesten a zöldhulladék összegyűjtését és komposztálását. Erre a célra FKF Nonprofit Zrt. a saját logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokat ad el a lakosságnak – bruttó 235 Ft/db áron (nettó 185,-ft +50,- Áfa).

Idén Pesterzsébet Önkormányzata a 235 Ft/db beszerzési ár helyett bruttó 50 Ft/db áron biztosítja a zöldhulladék zsákok beszerzését a lakosságnak (meghatározott mennyiségben, a lenti feltételek szerint, a készlet erejéig).

Az Önkormányzat által biztosított kedvezményes zöldhulladék-gyűjtő zsák lakosság felé történő átadásának rövid leírása:

  • Kedvezményes zöldhulladék-gyűjtő zsákot kizárólag Pesterzsébeten élő lakosok, illetve az Önkormányzat által fenntartott közintézmények és Pesterzsébet területén található társasházak vásárolhatnak.
  • Pesterzsébeten élő lakosok ingatlanonként alkalmanként maximum 10 db kedvezményes zsákot vásárolhatnak.
  • Önkormányzat által fenntartott intézményeink, valamint Pesterzsébet társasházai alkalmanként maximum 20 db kedvezményes zsákot vásárolhatnak.
  • A kedvezményes zöldhulladékgyűjtő zsákok beszerzése az alábbi helyen történik: Szociális Foglalkoztató 1201. Budapest Baross u. 91-95.
  • A vásárláskor lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a vásárló kerületben élő személy.
  • Az akció 2022. augusztus 01. napjától a készlet erejéig tart.

Az FKF Zrt. kizárólag ezekbe a zsákokba kihelyezett zöldhulladákot szállítja el meghatározott időszakban: 2022. március 1. – 2022. december 02. között. Pesterzsébeten a kerti zöldhulladék elszállítása hetente egyszer történik.

Az FKF Zrt. által meghatározott szabályok a zöldhulladékgyűjtésről:

  • A zöldhulladékot (lomb, és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva kell kihelyezni az ingatlan elé, a kukás edények helyére. Amennyiben más közterületre (pl. közeli park) a hulladék nem kerül elszállításra, illegális kirakodásnak minősül.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú hulladékgyűjtő zsákok elszállítását végzi az FKF Zrt., egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladék illegális kirakodásnak minősül.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje 1 év – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért a megvásárlás után mielőbb fel kell használni.
  • Ügyelni kell arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával, minősített engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
  • Amennyiben a zöldhulladékos zsákok háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot tartalmaz, a zsákot nem kerülnek elszállításra.
  • A zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé.

Egy hozzászólás “Augusztus elsején indul a pesterzsébeti lombzsák program!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük