Fogadd örökbe a játszótered, parkod, kutyafuttatód! – 2022

Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága közösségépítő versenyt hirdet kutyásoknak, a környezetükért tenni akaró fiataloknak és szépkorúaknak, szülőknek, nagyszülőknek. 

Az immár hatodszor kiírt pályázat segítségével közösségi tereink használói, a szülői, vagy kutyatulajdonos közösségek „örökbe fogadhatnak” egy-egy kerületi játszóteret, parkot, kutyafuttatót. Az örökbefogadásnak köszönhetően módjuk van tenni a környezetükért, virágot, bokrot ültetni, átalakítani, megújítani a teret, s ha kicsit a „sajátjuknak” érzik, úgy jobban odafigyelnek az állapotára, s az esetleges rongálókra.

A nyertes pályázók az általuk (az önkormányzattal szakmailag egyeztetett) tervezett felújításhoz, területrendezéshez, javításokhoz kapnak szakmai segítséget, valamint a munkák elvégzéséhez szükséges anyagokat, eszközöket, míg ők végzik el magát a felújítást, tereprendezést.

A pályázaton (legalább öt, külön háztartásban élő, pesterzsébeti lakos, a pályázati kiírásban szereplő örökbefogadó nyilatkozat támogató aláírásával rendelkező) közösség indulhat.

A pályázatok beadási határideje:

2022. április. 1. (péntek) 12 óra

Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével lehet. A pályázati kiírás és az adatlap a pesterzsebet.hu oldalról a hirdetmények, pályázatok közül, illetve a linkre kattintva is letölthető. Az adatlap Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzat honlapjáról tölthető le, vagy a Polgármesteri Hivatal portáján is átvehető.

Az adatlapon a jelentkező nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát kell megadni, illetve az örökbefogadott játszótér, kutyafuttató, parkrész pontos elhelyezkedését, nagyságát is.

A pályázatok benyújthatóak:

  • postai úton az alábbi címre:Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1.)vagy
  • személyesen, ügyfélfogadási időben (H: 14.30-18.00, SZ: 8.00-16.30, P: 8.00-11.00) Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztálya (1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. félemelet 38. szoba 
  • elektronikus formában varosfejlesztes@pesterzsebet.hu e-mail címen is benyújthatóak egy fájlként, .PDF formátumban.

A pályázat benyújtási módjai:

  • A pályázatokat a pályázati felhívás mellékletét képező adatlapon, zárt borítékban kell benyújtani. A borítékra írják rá, hogy “Fogadd örökbe a játszótered, parkod, kutyafuttatód!” pályázat.
  • Elektronikus benyújtás esetén a tárgyrovatában szerepelnie kell, hogy “”Fogadd örökbe a játszótered, parkod, kutyafuttatód!” pályázat.

A pályázatban résztvevőknek a kitöltött jelentkezési lapon kívül egyéb dokumentumot csak abban az esetben kell benyújtaniuk, ha részt vettek korábban önkormányzati vagy civil szervezetek által szervezett egyéb környezetszépítő akciókban való részvételt kell igazolni. (Nyilatkozat arról, hogy milyen eseményeken, mikor vettek részt, hány ember gondozza a kertet, kiknek mi a feladata, stb.).

A pályázatok értékelése egyszeri helyszíni bejárás alapján történik. A bejárásokon tapasztaltakról fényképdokumentáció készül. A benyújtott pályázatok közül a legkiemelkedőbbek kerülnek kiválasztásra.

Az egyes kategóriák kiválasztott közösségei szakmai és nem pénzbeli – a játszóterek, kutyafuttatók, parkok, környező zöld felületek gondozását, szépítését elősegítő virágokat, facsemetéket, növényeket, homokot, földet, kerítésalapanyagot, festéket, ecsetet – támogatást kapnak a vállalt feladat elvégzéséhez. A kiválasztott közösségek által „örökbe fogadott” játszótérre, kutyafuttatóra kikerül egy évig az ezt igazoló tábla is, igény esetén a játszótér házirendjét is tartalmazó táblával együtt.

További információkért a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu e-mail címen érdeklődhetnek, vagy telefonon Kertészné Kalász Nóra városfejlesztési referenst keressék a 06-20-350-6136 telefonszámon.

2 hozzászólás “Fogadd örökbe a játszótered, parkod, kutyafuttatód! – 2022” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük