Mégis megmenekül a „Vonattal a belvárosba!” projekt?

Hetek óta sokunkat foglalkoztat, hogy februártól is vonattal tudunk-e bejárni munkahelyre, iskolába, ügyet intézni a belvárosba.

Ígérete szerint a jövő héten hivatalosan is válaszol a MÁV és nyilvánosságra hozza a februártól érvényes menetrendet, de egyre több információ érkezik az S25-öt érintő vágányzárról.

Az elmúlt napok információgyűjtéssel telt, s több, egymástól független forrás szerint a vágányzár mindenképp elkezdődik februárban, vélhetően ekkor még Budapest és Kiskunlacháza között közlekedni fognak a vonatok, attól Kelebiáig vonatpótlás lesz.

A mostani elképzelések szerint május 1-től várható Soroksár-Kiskunlacháza között is a pálya kizárása.

A Budapest és Soroksár közötti részt a vasútfejlesztés másik üteme érinti, amely elkülönül a „kínai vasút” projekttől. Ennek a szakasznak a lezárását egyelőre semmi nem indokolja, s ha nem akarják a főváros egészét egy közlekedési dugóvá alakítani akkor a vágányzár 4 éve alatt végig lesz vasúti közlekedés, az eddig ismert tervek szerint ugyanis a második vágány megépülhet úgy is, hogy közben a személyszállítás biztosított marad, erre az űrszelvény biztosított.

Ha ez a variáció marad, akkor munkanapokon az órás alapütem csúcsidőben félórássá is változhatna, ami biztosíthatná, hogy a pótlóbuszok esetleges késései ellenére is mindenki időben bejuthatna iskolába, munkahelyre hiszen rövid időn belül indulhatna tovább a csatlakozással a belváros irányába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük