Pesterzsébet kifosztása nem kormányzás!

😡🍊 Megtörtént az elképzelhetetlen: Szabados Ákos 2021. évi megszorító költségvetését végül a kihirdetett formában rajta kívül senki nem támogatta, néhányan tudomásul vették, a többség módosításokkal élt volna. A FIDESZ tízszámjegyű összeget vett el a kerülettől, miközben a válság következtében amúgy is csökkennek a bevételeink, a járvány elleni védekezés, a szociális ellátó és támogatási rendszerünk viszont többletforrást igényelne.

😡🍊Az elvonás olyan mértékű, hogy sok feladatunk ellátását veszélyezteti.Elmaradnak a járda- és útfelújítások, nem jut elég pénz az óvodáinkra, iskoláinkra, bölcsődékre. Nem jut pénz a parkjainkra, fáinkra, nem szépülnek kertjeink. S napi rendszerességű lett a nyomásgyakorlás az önkormányzati vagyon kiárusítására

🍊Elmaradnak az elmúlt évek közösségi programjai, pályázatai, nem jutnak pénzhez a kerületi civil szervezetek.

💚💜 Pesterzsébet többet érdemel!

Meg kell küzdenünk a kerületünkért, meg kell állítanunk a kifosztását, s közösen működőképessé kell tenni az önkormányzatot, élhetőbbé a kerületet.

A következő hetekben megosztom azoknak a fejlesztéseknek, pályázatoknak a listáját, amelyek a kormányzati megszorító csomagnak “köszönhetően” idén sajnos elmaradnak, s melyeket meggyőződésem, hogy folytatnunk kellene.

Ezért is tölt el bizakodással, hogy a Pesterzsébetért közösen dolgozó, együttműködő képviselők, frakciók közös állásfoglalást tettek:

Pesterzsébet kifosztása nem kormányzás!

Pesterzsébeten az önkormányzatokat sújtó megszorítások miatt közel 2 milliárd forint fog hiányozni költségvetésünkből. Az elvonás olyan mértékű, hogy sok feladatunkat nem tudjuk ellátni, karbantartások, felújítások, beruházások és pályázatok sora fog elmaradni.Az elvonásokat könnyebben elfogadnák a pesterzsébetiek, ha azok a COVID-19 vírus elleni védekezést szolgálnák. De 1 év tapasztalatából látjuk, hogy nem így történt. A tőlünk elvont vírusvédelmi alapnak csak harmadát fordították a vírus elleni védekezésre és a gazdaság megsegítésére, a többi stadionépítésre, vadászkiállítás szervezésére és urizálásra folyt el.

A demokratikus ellenzék pártjainak helyi képviselői már az elmúlt évben is közösen álltak ki a pesterzsébetiek életét nehezítő megszorítások ellen, most ismét így kell tennünk!

Az elvonás töredékéből is olyan költségvetést fogadhattunk volna el, ami élhetőbbé teszi kerületünket.Az alábbi területeken látunk fájdalmasan nagy színvonal csökkenést ezért vállaljuk, hogy képviselő-testületi többségünkkel élve, ha a Fidesz-kormány visszaadja ellopott forrásainkat akkor megvalósítjuk lenti javaslatainkat.

Járdáink és útjaink

Pesterzsébet járdái borzasztó állapotban vannak. Ugyan elindult az elmúlt években egy felújítási program, de ez a kormányzati elvonások hatására a megtorpant. Ha a Fidesz-kormány által elvont forrásokhoz mégis hozzájut a kerület, akkor vállaljuk, hogy 300 millió forintot fordítunk a gyalogos közlekedési lehetőségek javítására, és 150 millió forint értékben végzünk további útkarbantartást. Folytatjuk már megkezdett és tervezett közlekedésfejlesztési projektjeink megvalósítását is.

Biztonságunk és környezetünk

A közbiztonság számunkra fontos, látjuk köztereink állapotát, az illegális szemétlerakást, a lakókat zavaró alkohol- és drogfogyasztást. A rendőri állomány csökkenését megállítani sajnos nem tudjuk, de ha a Fidesz-kormány által elvont forrásokhoz mégis hozzájut a kerület, akkor vállaljuk, hogy növeljük a 24 órában szolgálatot teljesítő közterület felügyelők számát és növeljük a térfigyelő kamerák hatékonyságát, több mobil térfigyelő kamerát telepítünk.

Zöldterületeink

A kormányzati elvonások egyik nagy veszteseként kerületünk zöldterületeit és parkjait tartjuk számon. Fasoraink ápolására éppúgy kevesebb forrás jut, mint játszótereink karbantartására. Ha a Fidesz-kormány által elvont forrásokhoz mégis hozzájut a kerület, akkor vállaljuk, hogy fakatasztert működtetünk, így nem csak a szakemberek, de a lakosok is nyomon követhetik kerületi fáink állapotát és a rajtuk végzett munkák idejét. Vállaljuk, hogy parkjainkra legalább ugyanannyi forrást biztosítunk, mint tettük azt a megszorítások előtt, több száz új facsemetével növeljük a kerület fáinak számát, karbantartjuk és fejlesztjük játszótereinket.

Egy hozzászólás “Pesterzsébet kifosztása nem kormányzás!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük